Biotechnologie a potravinářství - odborná exkurze
Vydáno:
|Autor: RNDr. Jan Taraba, PhD.
Studenti 4.B a části 4.C se 15. 2. 2022 zúčastnili celodenní odborné exkurze se zaměřením na biotechnologie a potravinářský průmysl.
Osmileté gymnázium – výuka začíná od tercie, je vedena od obecné, anorganické, organické, analytické chemie, chemie plastů a polymerů a v septimě je ukončena kurzem biochemie.
Čtyřleté gymnázium – třídy jsou podle zájmu rozdělené na humanitní, všeobecný a přírodovědný směr. Jak ve třídách s všeobecným změřením, tak především v třídách s přírodovědným zaměřením jsou žáci vedeni k samostatné práci a k řešení různých problémů chemie, zvláště v oblasti aplikací svých teoretických poznatků, ve druhém a třetím ročníku zvládají i některé laboratorní práce, běžně prováděné až na vysokých školách. To nám umožňuje velmi dobře vybavená chemická laboratoř, kde může pracovat současně až šestnáct žáků.
V roce 2021/2022 otvíráme mimo standardní výuku
Vydáno:
|Autor: RNDr. Jan Taraba, PhD.
Studenti 4.B a části 4.C se 15. 2. 2022 zúčastnili celodenní odborné exkurze se zaměřením na biotechnologie a potravinářský průmysl.
Vydáno:
|Autor: RNDr. Jan Taraba, PhD.
V tomto týdnu jsme se (J. Taraba a Y. Reiterová) zúčastnili školení, kde ústředním tématem byla Biochemie.
Vydáno:
|Autorka: Mgr. Jitka Tarabová
určeno pro studenty z řad maturantů, třetích ročníků a septim
Vydáno:
|Autorka: Mgr. Jitka Tarabová
Akce byla určena pro učitele chemie SŠ a jejich studenty, pořádá ji chemická sekce PřF UK
Vydáno:
|Autor: RNDr. Jan Taraba, PhD.
Studenti 4.B se v závěru minulého týdne zúčastnili kulturně-literární exkurze do našeho hlavního města.
Vydáno:
|Autor: RNDr. Jan Taraba, PhD.
Vážení studenti a zájemci o chemii,
nový ročník chemické olympiády – školní část a to v různých věkových kategoriích je tu. Pojďte si zkusit dokázat v konkurenci svých spolužáků, jak dobří jste v chemii. K účasti v jednotlivých kategoriích je zapotřebí registrace pomocí následujícího odkazu:
Vydáno:
|Autorka: Mgr. Jitka Tarabová
Distanční výuka, občas prezenční, pak zase zhoršení pandemie a tak pořád dokola. Není nikdo, kdo by už z toho nebyl unavený a určitě každý z nás by chtěl, aby se již mohli všichni bezpečně vrátit do škol.
Vydáno:
|Autor: RNDr. Jan Taraba, PhD.
Předmětové komise CHE a MAT pro Vás připravily projekt "Struktura látek", do kterého se můžete přihlásit v rámci projektového týdne určeného pro 2. ročníky a sexty. V přiloženém dokumentu najdete všechny podrobnosti. Těšíme se na Vás.
Vydáno:
|Autorka: Mgr. Jitka Tarabová
Kurz je určen pro nadšené studenty SŠ.
Vydáno:
|Autor: RNDr. Jan Taraba, PhD.
Studenti třetích ročníků si v rámci výuky Přírodovědných cvičení vyzkoušeli i laboratorní úlohy z oblasti potravinářských technologií jakou může být např. výroba čokolády. Navíc je pak díky kvalitě a čistotě provedení další den čekal i nelehký úkol degustace výrobků.
Z dalších potravinářských technologií se studenti věnují i procesu fermentace nebo analýzy různých typů čajů. Takto získané znalosti a dovednosti se mohou našim studentům hodit nejen při dalším studiu na VŠ, ale i v běžném životě.