Workshop o čokoládě a kakau
Dne 13. 11. 2018 se v odpoledních hodinách skupinka osmi studentů španělštiny z naší školy zúčastnila přednášky a workshopu o historii, druzích a vlastnostech kakaa a čokolády, který připravil Ústav románských jazyků a literatur FF MUNI pod patronátem honorárního konzula Salvadorské republiky (El Salvador) v ČR, Dr. Pavla Berga. Prezentaci o kakau a čokoládě přednesla odbornice na výrobu čokolády, paní Yanelis Brito. V následujícím workshopu studenti ochutnávali a hodnotili čokoládu různých procentních variant, a pak ve smíšených skupinách, společně se studenty Gymnázia Brno, Slovanské náměstí a Klasického a španělského gymnázia Brno‑Bystrc vytvářeli reklamní letáky na propagaci kvalitní salvadorské čokolády. Naši školu reprezentovali studenti Ludmila Maliňáková a Klára Zouharová z 3.C, Gabriela Koutná, Alois Brzobohatý a Matěj Žabčík z 3.A, Vojtěch Kundera z 3.B a Ondřej Šípek s Ondřejem Moutelíkem ze Septimy B.