5.ročník anglického divadelního festivalu
Vydáno:
|Autorka: Mgr. Magdalena Hamingerová
Srdečně vás všechny zveme na představení 5. ročníku anglického divadelního festivalu.
Vydáno:
|Autorka: Mgr. Magdalena Hamingerová
Srdečně vás všechny zveme na představení 5. ročníku anglického divadelního festivalu.
Vydáno:
|Autorka: Mgr. Magdalena Hamingerová
Letošní předvánoční charitativní akcí jsme poděkovali našim zdravotníkům na závěr Dnů vděčnosti zdravotníkům, které proběhly od 13.-19.12.2021.
Vydáno:
|Autorka: Mgr. Miroslava Ševčíková
Projektový den ve škole, nazvaný „Cesta knihy“, seznámil studenty kvarty B s tím, jak taková kniha vlastně vzniká. Dozvěděli se, co potřebuje začínající autor k tomu, aby zvýšil své naděje na publikaci, i jak funguje nakladatelství a co všechno se musí stát, aby se z autorova rukopisu stala vytištěná kniha ležící v knihkupectví. Celým procesem je provedla redaktorka nakladatelství Host Kristina Nesvedová, která projekt připravila.
Vydáno:
|Autorka: Mgr. Miroslava Ševčíková
Nový tým pro školní rok 2021/22
Vydáno:
|Autorka: Mgr. Hana Hrochová
Soutěžte o čtyřdenní pobyt ve Stuttgartu. Přihlaste se ještě před Vánoci!
Vydáno:
|Autorka: Mgr. Martina Tinková
Jakým způsobem se dá začít páteční vyučování? No přece dobrou snídaní! "Petit-déjeuner à la française" v terci B slavila úspěch. Nová slovíčka, členy a různé gramatické zapeklitosti se snad pomocí dobrého jídla snadněji zapamatují a co teprve tehdy, když si chcete paměťové buňky oživit písničkou https://www.youtube.com/watch?v=TkW5tBsGJpI (Les cornichons_Nino Ferrer):-) Pojďte do toho s námi à la française!
Vydáno:
|Autorka: Mgr. Veronika Řeháková, PhD.
Připomínku pronásledovaných pro své náboženské předsvědčení na naší škole připravila tercie B.
Vydáno:
|Autor: RNDr. Jan Taraba, PhD.
V tomto týdnu jsme se (J. Taraba a Y. Reiterová) zúčastnili školení, kde ústředním tématem byla Biochemie.
Vydáno:
|Autorka: Mgr. Martina Tinková
Co potěší člověka za podzimních sychravých dnů? Šálek dobrého čaje? Kniha? Rozhovor s přáteli? V sekundě B vsadili na dobré jídlo! Francouzské palačinky - crêpes si v hodině francouzštiny připravili studenti za pomocí paní profesorky Ševčíkové a slečny praktikantky Lucie. Domnívám se, že je to určitě dobrý způsob jak poznat francouzskou kulturu a slovíčka se určitě učila sama. Bon appétit et bonne continuation!
Martina Tinková
Vydáno:
|Autorka: Ing. Věra Helceletová
Seznámení s některými geologickými aktivitami