Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

PŘIHLAŠOVÁNÍ K PŘEKLADATELSKÉ SOUTĚŽI_III. ročník na BIGY

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Martina Tinková

Titulní obrázek článku

Milí studenti vyššího gymnázia, otvírá se vám opět příležitost ukázat jak dobře umíte mateřský a cizí jazyk. Filozofická fakulta F. Palackého v Olomouci vyhlašuje další ročník překladatelské soutěže. Překládají se 2 texty (odborný a publicistický), čistý čas na překlad je 120 min a můžete použít papírové či elektronické slovníky. Překladače a umělá inteligence jsou zakázány!
Pokud se chcete soutěže zúčastnit, přihlašujte se u svých profesorů jazyků do 15.10. Školní kolo proběhne pro angličtinu ve středu 1.11. a pro ostatní jazyky (francouzština, němčina, španělština) ve čtvrtek 2.11.  v učebnách informatiky. Počet účastníků je omezen, proto s přihlášením neváhejte!
Dva nejlepší překladatelé z každého jazyka postupují do celostátního kola, které se bude konat na začátku ledna v Olomouci. Podrobnější informace k soutěž a překlady z minulých let najdete na: Překladatelská soutěž Filozofické fakulty UP | 2021 (upol.cz).

Upozorňuji i na zajímavý článek z předávání cen, jehož součástí je i výsledková listina z loňského roku. Na 2. místě se ve španělštině umístil ONDRA SOUKUP (OkB): https://www.zurnal.upol.cz/nc/zprava/clanek/prekladatelska-soutez-filozoficke-fakulty-up-ma-sve-vitezky-a-viteze/

Těšíme se na vaše překlady! 

Zařazeno v kategoriích:

Soutěže
Francouzský jazyk

Virtuální prohlídka