Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

ÖSD - CERTIFIKÁT

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Hana Hrochová

ROZPIS ZKOUŠEK

Milí účastnící a účastnice, dostavte se prosím s dostatečným předstihem před uvedené učebny. Nezapomeňte občanský průkaz. Pročtěte si také Prüfungsordnung. Kdo jste tak ještě neučinili, určitě se seznamte s vzorovými příklady zkoušek. Jsou na uvedených stránkách https://www.osd.at/die-pruefungen/osd-prufungen/, anebo je možné si u nás (163) zapůjčit vzorové zkoušky. 

Několik zásadních upozornění k průběhu zkoušek zmíním níže. Přikládám jej německy.

Celý průběh zkoušky je veden v němčině, tudíž i dotazy klaďte německy.

Na stole smíte mít jen psací potřeby a u B2 slovníky. 

Vedle na židli můžete mít vodu.

Pokud u sebe budete mít mobilní telefony, či “chytré hodinky”, je absolutně nezbytné je vypnout a pro průběh zkoušky odevzdat zkoušející. Není možné je mít u sebe. Jejich používání během zkoušky může být vyhodnoceno jako pokus o podvod.

V průběhu zkoušky smíte odejít jen v nejnutnějším případě, kdy materiály odevzdáte zkoušející. Pokud skončíte dříve, než je vyhrazený čas, smíte odejít a materiály odevzdat zkoušející, ale do učebny se smíte vrátit až po konci příslušného modulu. 

Ústní zkoušky obou úrovní jsou vedeny v páru dle uvedeného rozpisu. Příprava probíhá ale jednotlivě v místnosti 440.  B1 nemá k dispozici slovníky, B2 ano. Ústní zkoušky jsou nahrávány pro případ nejasností a po dobu 2 let uchovávány na USB disku. 

Výsledky byste měli obdržet do 3 týdnů. 

Přílohy

 Prüfungsordnung [543 kB] Zertifikat_Verlauf_2023.docx [15 kB]

Zařazeno v kategoriích:

Jazykové zkoušky
Německý jazyk

Virtuální prohlídka