Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

ROK VE FRANCII/ STUDIUM V ČESKO-FRANCOUZSKÝCH SEKCÍCH

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Martina Tinková

Titulní obrázek článku

Pozor, blíží se uzávěrka přihlášek pro výběrové řízení do programu "ROK VE FRANCII" a "STUDIUM V ČESKO-FRANCOUZSKÝCH SEKCICH". Komu je program určen: studentům 1.a 2.ročníku, kvint a sext, se znalostí francouzského jazyka na úrovni A2, s chutí strávit rok na francouzské střední škole. Přijďte se poradit,vyplnit přihlášku a "lettre de motivation" u svých učitelů francouzštiny.

Francouzský institut v Praze nabízí českým středoškolákům možnost odjet studovat na rok na střední školu (lyceum) do Francie. Čeští studenti plní řádnou školní docházku stejně jako jejich francouzští spolužáci.

Ubytování je během školního týdne zajištěno v internátě školy. Víkendy čeští studenti tráví v hostitelských rodinách.

Podle stupně předchozího vzdělání v České republice a úrovně znalosti francouzštiny jsou čeští studenti zařazeni buď do prvního ročníku (seconde) příp. do druhého ročníku (première) na lyceu. V ročníku première si student může zvolit mezi humanitní větví (tzv. "série L"), ekonomickou a společenskovědní větví ("série ES"), nebo přírodovědnou větví ("série S"). Na konci ročníku première mohou čeští studenti složit první část francouzské státní maturitní zkoušky.

Studenti, kteří mají zájem nechat si uznat absolvované studium (nebo jeho část) na lyceu ve Francii, se musí obrátit na ředitele své domovské školy v České republice a domluvit se na dalším postupu.

Více informací na www.ifp.cz

Zařazeno v kategoriích:

Francouzský jazyk
Zahraniční spolupráce

Virtuální prohlídka