Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Prodej pakobylek v pondělí ve vestibulu školy

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Kateřina Krumpholcová

Titulní obrázek článku
 – 

Možná jste si všimli, že se v učebně 331 kromě vás nacházejí i další tvorové. Část školního roku s námi tuto učebnu sdílelo 6 pakobylek rohatých, tvorů nenáročných k chovatelským podmínkám, které jste mohli obdivovat pro jejich elegantní tvar a nenápadné zbarvení.

Tyto kobylky se s přicházejícím létem rozhodly rozmnožit. A podařilo se jim to! Sekuda B, které kobylky patří, se rozhodla se o tato zajímavá zvířátka s vámi podělit.

V pondělí 24. 6. 2019 proto na zájemce budou studenti SB čekat ve vestibulu školy v době od 8 do 9 hod a budou mladé pakobylky rohaté prodávat za cenu 2,- Kč/kus.  Pakobylku nestrčíte do kapsy, takže je potřeba si s sebou přinést nějakou nádobu – klidně malou zavařovačku – do ní dát trochu hlíny nebo písku, zapíchnout větvičky rostlin z čeledi růžovité (nebojte, poznáte, je jich plno – růže, maliny, ostružiny, jabloně, hrušně, ... možno použít i byliny) a ústí přetáhnout něčím prodyšným nebo zavřít víčkem s otvory, aby pakobylky mohly dýchat. Takto můžete pakobylky snadno přetransportovat domů.

A co potřebují dále k životu? Je nejlepší je držet v insektáriu cca 40 cm vysokém, tj. staré akvárium nebo 5l zavařovačka taky poslouží. Je potřeba je pravidelně krmit a rosit. Potřebné informace najdete v příloze.

Tak si přijďte v pondělí pro tyto mazlíčky! Utržené peníze budou použity na nákup rostlin na jedlou zahradu školy, kterou budeme příští rok vytvářet. 

Přílohy

 Chov pakobylek – info [258 kB]

Zařazeno v kategoriích:

Biologie

Virtuální prohlídka