Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Škola v přírodě primy B - bylo to prima

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Veronika Břečková

 – 
85 fotografií

              Škola v přírodě PB 2019


      Dne 10.6. jsme se v téměř plném počtu sešli v Králově poli. Téhož dne jsme dorazili k Chatě u Jelena v Hraběšicích, kde jsme byli také ubytovaní celý týden. Byli jsme rozdělení do čtyř týmů, které vždy organizovaly večerní program a ráno obstaraly budíček a rozcvičku. Zbytek dne jsme většinou strávili na dobrodružných výpravách plných zážitků

strana 1 / 8


       V pondělí jsme se byli podívat na expozici Čarodějnické procesy. Když jsme poté přijeli do Hraběšic, chvíli trvalo, než jsme mohli jít do chaty, a tak každý využil volný čas venku nějak aktivně. Ubytovali jsme se, vybalili se a šli jsme si zahrát pár úvodních her poblíž na velké hřiště. Večer, před večeří měla program první skupina spolužáků. Hráli jsme plno dobrých her s dobrým jídlem, jako třeba hamoun.


        V úterý jsme se vydali na výlet dlouhý zhruba 14 km a po cestě jsme po pokojích sbíraly odpadky. Dokonce zde byla i snaha vynést z lesa velkou pneumatiku, plán se však bohužel nezdařil. Byla zde také možnost se osvěžit ve vodě, a tak většina lidí neváhalo a s chutí se okoupali. Večerní program bylo opět několik her, při kterých jsme se za břicho popadali, zvlášť u sousoší lásky. 


         Středeční návštěva Velkých Losin se skládala z návštěvy Muzea papíru, návštěvy zámku Velkých Losin a návštěvy termálního parku. Muzeum papíru bylo velmi zajímavé. Nikdy byste neřekli, co všechno papír skrývá za tajemství. Den zakončila úniková hra třetí skupiny.


         Část čtvrtku jsme příjemně strávili v přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně. Někteří odvážlivci zmokli! Bylo to takové menší dobrodružství. Odpoledne jsme ve skupinách hledali a určovali rostliny. Pak začal večerní program. Byli jsme rozděleni do týmů, kde jsme si zvolili kapitána. Hráli jsme deskovky a získávali jsme body. Kapitáni někam odešli. V druhé polovině jsme museli své kapitány získat zpět a chodit podle mapky. V noci nás vzbudili na stezku odvahy. Respekt tomu, kdo osvětloval stezku!


            V pátek se odjíždělo domů. Každý z nás dostal úžasnou věc, která mu bude tuhle ŠVP navždy připomínat- diplomy s originálním vzkazem pro každého. Ať už jsi odstraňoval pneumatiku, staral se o druhé nebo jsi byl vynervovaný- svého ocenění ses dočkal! Za úžasnou školu v přírodě děkujeme paní profesorce Břečkové, Ševčíkové a instruktorkám Zdeňce a Míši!


za primu B  Josefína Truksová

 

Zařazeno v kategoriích:

Úvahy, bilance, vzpomínky
Biologie

Virtuální prohlídka