Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Soutěž „Story Factory“

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Vojtěch Maša

 – 
2 fotografie

Matematicko-fyzikální fakulta UK ve spolupráci s neziskovou organizací Generation Europe a se Studii nových médií FF UK vyhlašují soutěž o nejlepší krátká videa vytvořená v programu Story Factory.

Story Factory je nástroj na vytváření krátkých animovaných scének, jehož nekomerční využití je zcela bezplatné. K dispozici máte celé virtuální městečko a několik typů postav, které můžete do města dosadit a rozpohybovat je. Kromě umělých lidí je tu také tajemný Emocuc, ušaté stvoření, které může být hodné i zlé, chytré i přitroublé – to už bude záležet jen na vás.

Hlavní cenou soutěže je poukázka na 10 000 Kč na produkty firmy Student Agency. Ceny pro další místa budou zveřejněny průběžně na webu Story Factory. Ceny budou předány v prostorách barokní budovy Matematicko-fyzikální fakulty UK v Praze na Malostranském náměstí.

Pro inspiraci se můžete podívat, jak dopadlo jarní kolo soutěže, které skončilo v dubnu 2011.

Neváhejte a tvořte, soutěž končí již 15. 1. 2012!

Vytvořte dvou až tříčlenný tým a připravte pomocí Story Factory krátkou zábavnou scénku, ve které budou figurovat animované postavy, sestříhejte ji na délku pěti minut a dodabujte zvuk nebo přidejte hudbu a titulky. Svůj výtvor nahrajte na server YouTube a poté přes formulář na stránce projektu nalinkujte na náš web. Všechny scénky se ihned objeví v galerii Story Factory, takže se s nimi budete moci pochlubit svým kamarádům a prohlédnout si výtvory ostatních.

Odborná porota vybere nejlepší videa. Hodnotit bude technickou kvalitu, práci s kamerou, vtipnost, umělecký dojem a dramaturgii klipu.

Uzávěrka soutěže je 15. 1. 2012.

Pro více informací a stažení softwaru Story Factory navštivte webové stránky soutěže Story Factory.
 

Zařazeno v kategoriích:

Soutěže
Informatika a výpočetní technika

Virtuální prohlídka