Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

CONCOURS DE LA LECTURE A VOIX HAUTE_PRAHA

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Martina Tinková

12 fotografií

Pondělní den se pro několik studentek z nižšího i vyššího gymnázia  a paní profesorku Ševčíkovou nesl v duchu francouzské noblesy a elegance. Celý den jsme totiž strávily nad básněmi Roberta Desnose ve francouzském Institutu v Praze.

Den započal uvítáním v 9 hodin ráno, kde jsme si ještě celé rozespalé vyslechly několik lehce zmatených informací, ze kterých jsme měly pochopit, co se s námi celý den bude dít. Záhy nám naštěstí došlo, co se po nás chce, takže jsme se rozdělily do skupin podle věku a umístění ve školních kolech a vydaly se každá svou cestou. Vítězky a vítězové školních kol si vylosovali každý jednu báseň, kterou se pak celý den učili přednést co nejlépe, aby pak ve vyvrcholení dne zaujali diváky i porotu a mohli se tak utkat o první místo. My ostatní jsme se zúčastnili dvou velice zajímavých seminářů, kde jsme se společně se studenty jiných středních škol za pomoci krátkých her a divadelních technik věnovali francouzské výslovnosti, výrazu při přednesu nebo vyjádření nějaké emoce. Oba semináře se těšily dobrému vedení, zábavnému zpracování a jako přidaná hodnota zde byla příležitost seznámit se s dalšími milovníky francouzštiny a francouzské kultury.

Odpoledne jsme měly možnost vyslechnout si spoustu krásných přednesů, podpořit naše spolužačky, které vyhrály úžasné první  (DOROTA LENNEROVÁ, KB) a druhé místo (EMA DRTILOVÁ) a pak se za hlasitého smíchu odebrat ke zpáteční cestě domů. C'était très intéressant !

Ivana Bakešová, SpB

Zařazeno v kategoriích:

Soutěže
Francouzský jazyk
Úspěchy
Správní zaměstnanci
Učitelé
Absolventi
Žáci

Virtuální prohlídka