Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ ROČNÍHO PROJEKTU_UNI PAR LES LANGUES, UNIDOS PAR LES LANGUAS

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Martina Tinková

5 fotografií

Tři gymnázia, 12 pracovních skupin, 12 filmů a scénářů, cca 60 studentů, 6 učitelů a spousty hodin práce nad scénáři, titulky, natáčením a stříháním. To je zhruba bilance ročního projektu, který si kladl za cíl propojit studenty brněnských gymnázií (Bigy, GyBy a Slovaňáku), kteří si vybrali jako druhý cizí jazyk francouzštinu nebo španělštinu. Cílem bylo co nejvíce v cizím jazyce komunikovat, vytvořit dobré pracovní kolektivy a zajímavá videa na jakékoliv téma.  Práce to nebyla snadná. Sladit nejen časové možnosti, ale i nápady, různé povahy a také rozdílné jazykové úrovně, vyžadovalo cit pro diplomacii a komunikaci. Vše se nakonec podařilo a v pondělí 17.6. jsme shlédli 12 skvělých videí v cílovém jazyce, s cizojazyčnými i českými titulky. Objevily se detektivní příběhy, klasická literární díla, soutěž ve vaření, televizní noviny, ale také psychologická analýza studenta francouzštiny nebo reklama na Frankofonii. 

Odborná porota vybrala v každém jazyce vítězné video a studenti mezi sebou vybrali to, které získalo cenu diváka. Kromě diplomů a odznáčků na památku (vyrobila Ema Lauermannová, SpB) získaly vítězné  týmy poukázky na jazykové kurzy nebo jazykové certifikáty u jazykové školy Hispanica a Alliance Française. Věřím, že i přes nemalé problémy v průběhu školního roku si studenti odnesli cenné zkušenosti z týmové práce, novou slovní zásobu a motivaci do dalšího studia. V příštím roce bychom rádi v projektu UNI PAR LES LANGUES/UNIDOS PAR LES LANGUAS pokračovali. 

Udělejte si čas, dobrou náladu a na výsledná videa se podívejte. Mezi vítěznými týmy byli naši studenti Veronika Drobná, Jonáš Jírů (SpB) tým Vařiče _cena poroty a tým Rolandové_ Anna Oukropcová a Ríša Musil (SpB).

https://www.youtube.com/watch?v=bKfIdrujEpY   La belle en bois dormant 

https://youtu.be/9vPSd5puzV8?si=6ZZqW50OzMPKz9Va  5 types d'élèves qui étudient la langue française

Zařazeno v kategoriích:

Francouzský jazyk
Tvorba
Projekty
Správní zaměstnanci
Učitelé
Absolventi
Další projekty
Žáci

Virtuální prohlídka