Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

RENDEZ-VOUS A LA FRANCAISE_INSPIRATIVNÍ SETKÁNÍ PRO BUDOUCNOST

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Martina Tinková

5 fotografií

V úterý 30.1.2024 se vybraní studenti třetích ročníků a sext zúčastnili výjimečné akce s názvem RENDEZ-VOUS A LA FRANCAISE. Na Ekonomické fakultě MU se setkali se zástupci mnoha škol, institucí a firem, jejichž společným jmenovatelem byla francouzština. Studenti měli jedinečnou šanci seznámit se s příběhy bývalých studentů oboru Francouzština pro hospodářskou činnost, kteří se díky francouzštině dostali na zajímavá místa a pozice. Tento kulatý stůl byl studenty velmi ceněn, mezi zúčastněnými byli např. Roman Dušil, Lenka Bursíková, Michal Macko a další. V odpolední části po příjemném občerstvení čekaly na studenty “ateliers” např. francouzština pro právníky, lékaře, hudebníky, inženýry, Jak napsat správný životopis, Jak uspět na pracovním trhu, Francouzský kvíz a další. Po celý den byli ve foyer přítomni zástupci nejen MU, ale také firem z Brna, kteří hledají francouzsky mluvící zaměstnance _ Zebra technologies, Kindryl, NOTINO, atd. Studenti měli možnost zeptat se na cokoliv potřebovali. A co na to sami účastníci z řad studentů?

Bernadeta Kadaňková (3.A): Tato akce se mi velmi líbila a byla pro mne určitě prospěšná. Dostala jsem povědomí o tom, co všechno se s francouzštinou dá dělat a kam vás to může dostat. Takže bych to asi doporučila úplně všem, dokonce i těm, co vůbec francouzštinu nemají.

Aneta Soldánová (3.A): Rendez-vous se mi moc líbil. Začátek prezentace byl trošku nudnější. Na konci se mi velice líbily příběhy hostů, kteří byli na Rendez-vous pozvaní. Celou akci bych hodnotila velmi pozitivně.

Ema Svadbíková (3.A): RDV à la française je podle mě dobrý formát pro setkání i nastínění možností, jak dál s francouzštinou. Líbila se mi svižnost prezentací i debata u kulatého stolu. Zároveň pro mě osobně tam nic moc nebylo, protože nepřemýšlím o ekonomii, právech nebo managementu. I tak mě to povzbudilo k ještě větší práci na francouzštině.

Pokud vás možnosti s francouzštinou zajímají, přijďte se podívat do učebny č. 168, kde jsou pro vás připraveny prospekty a další informace!

Zařazeno v kategoriích:

Francouzský jazyk
Zahraniční spolupráce
Projekty
Další projekty

Virtuální prohlídka