Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

FANTAZIE!!! Po třetí v řadě za sebou obhájen titul mistrů České republiky v branném závodu LEGIE aneb VÍTEJ, ZLATÝ HATTRICKU!!!

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Tomáš Vaněk

11 fotografií

Reprezentační tým Bigy se ve čtvrtek 16. 5. 2024 probojoval do celostátního finále branné soutěže Legie, která probíhala v lanovém centru Proud v Olomouci. Ambice našeho týmu byla obhájit už po třetí zlaté medaile z minulých let. Kdo tuhle soutěž nezná, tak se zde snoubí fyzická zdatnost s historickými vědomostmi a neméně důležitá je sehranost a dokonalá kooperace v týmu.

Konkurence byla obrovská a skládala se z týmů z celé republiky. Naši studenti (SPA - Karolína Telecká, Matyáš Kučera, Vojtěch Haminger, Jan Mejzlík, Petr Sojka, Vilém Jančuš; QA - Oskar Telecký) úspěšně zdolávali jak lanové překážky ve vzduchu, tak vědomostní hlavolamy na zemi. Po dlouhém boji, fyzicky vyčerpáni, soutěž skončila. Po krátké pauze a přednášce o českých legiích přišlo konečné vyhlášení vítězů. A ano, jak správně tušíte, náš tým třetím vítězstvím v řadě potvrdil titul mistrů České republiky. Dokonal tak zlatý hattrick! Domů si reprezentanti odvezli kromě medailí i velký putovní pohár, který si po tomto excelentním triumfu mohou už navždy nechat.

 

Matyáš Kučera, SPA

Zařazeno v kategoriích:

Tělesná výchova
Soutěže
Úspěchy
Žáci

Virtuální prohlídka