Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Xocolatísimo

Vydáno:

 | 

Autorka: PaedDr. Simoneta Dembická

 – 
20 fotografií

Workshop o čokoládě a kakau

Dne 13. 11. 2018 se v odpoledních hodinách skupinka osmi studentů španělštiny z naší školy zúčastnila přednášky a workshopu o historii, druzích a vlastnostech kakaa a čokolády, který připravil Ústav románských jazyků a literatur FF MUNI pod patronátem honorárního konzula Salvadorské republiky (El Salvador) v ČR, Dr. Pavla Berga. Prezentaci o kakau a čokoládě přednesla odbornice na výrobu čokolády, paní Yanelis Brito. V následujícím workshopu studenti ochutnávali a hodnotili čokoládu různých procentních variant, a pak ve smíšených skupinách, společně se studenty Gymnázia Brno, Slovanské náměstí a Klasického a španělského gymnázia Brno‑Bystrc vytvářeli reklamní letáky na propagaci kvalitní salvadorské čokolády. Naši školu reprezentovali studenti Ludmila Maliňáková a Klára Zouharová z 3.C, Gabriela Koutná, Alois Brzobohatý a Matěj Žabčík z 3.A, Vojtěch Kundera z 3.B a Ondřej Šípek s Ondřejem Moutelíkem ze Septimy B.

strana 1 / 2

Kdo by se chtěl dozvědět o salvadorské čokoládě něco víc, může se podívat na FB stránky https://www.facebook.com/xocolatisimosv/

Z dojmů účastníků:

Z přednášky jsem si odnesl spoustu zajímavých informací a celé se mi to líbilo. Ochutnávka byla výborná, konečně jsem zažil chuť pravé čokolády z pravého kakaa…

Vojta

Velmi mě zaujal proces výroby čokolády…

Matěj

Mimo nových informací jsem ocenil, že mohu být znovu v kontaktu se španělštinou a také, že mohu spolupracovat s novými lidmi…

Alois

Nejprve jsem měla strach, že nebudu vůbec ničemu rozumět, protože má úroveň španělštiny není na takové úrovni, ale všichni mluvili pěkně srozumitelně a pomalu, takže to tak obtížné nebylo… Nejlepší byla ochutnávka. Na zpracování plakátu by bylo potřeba víc času, ale zvládli jsme to i tak. Nevím, jak to bylo v ostatních skupinkách, ale u nás jsme se všichni bavili, všichni byli přátelští a komunikativní. Celou akci provázela skvělá atmosféra.

Gábi

Dozvěděla jsem se spoustu nových informací a tak dobrou čokoládu jsem nikdy nejedla. Líbilo se mi, že jsme pracovali v menších skupinkách. Trošku mě mrzelo, že jsem nerozuměla všemu a místy jsem se během prezentace ztrácela. Jinak to byla zajímavá zkušenost a jsem ráda, že jsem se mohla zúčastnit.

Klárka

Zařazeno v kategoriích:

Španělský jazyk

Virtuální prohlídka