–
17 fotografií
Studenti 4.B a části 4.C se 15. 2. 2022 zúčastnili celodenní odborné exkurze se zaměřením na biotechnologie a potravinářský průmysl.
strana 1 / 2
Studenti navštívili tvaroh zpracující provoz A.W. Loštice, dále pak Hanácký pivovar, bioplynovou stanici (Holice) a provoz zpracování ovoce ve Vizovicích. Studenti se blíže seznámili s různými způsoby provedení a řízení fermentačního procesu, a to ať už pro výrobu potravin, tak i jeho energetického využití. Součástí exkurze byly diskutovány i praktické aspekty provedení procesu, jejich energetická náročnost a ekologické dopady. Studenti si tak v několika případech ověřili platnost svých teoretických znalostí z výuky a doplnili je o praktický pohled.
Zařazeno v kategoriích:
Environmentální aktivity
Úspěchy
Chemie
Učitelé
Žáci