Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Projektový týden biologie a zeměpisu

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Kateřina Krumpholcová

 – 
5 fotografií

Máte rádi toulky krajinou? Zajímá vás, co se kolem vás děje? Jste zvídaví? Nebo rádi jen tak bloumáte v přírodě a obdivujete ji? Tak právě pro vás je určený projektový týden BIO a ZEM.

 

Celých pět dní strávíte na okraji Moravského Krasu, v okolí Kaprálova mlýna, údolí Říčky a Rudického propadání. Budete prozkoumávat okolní terén, podíváte se blíže na rostliny a živočichy tam žijící, budete pracovat s tablety a různými geografickými podklady a pomocí vědeckých metod, se kterými budete seznámeni, se pustíte do vlastního výzkumu. Naučíte se vytvořit si výzkumnou hypotézu, zvolit metody práce, sbírat data a ta vyhodnotit. Budete mít prostor pro zpracování výstupních prezentací. Ve středu na Kaprálově mlýně přespíme, budeme mít možnost prohlédnout si pořádně tuto unikátní ekologickou stavbu se spoustou pokročilých technologií, čeká nás přednáška zoologa Romana Zajíčka. Pokud nám počasí dovolí, uděláme si táborák s opékáním špekáčků, budeme pozorovat netopýry a hvězdy (vyzkoušíte si detektory netopýřích signálů a teleskop) a spát pak budeme ve spacácích v klubovně mlýna. Ve čtvrtek ráno nám ornitolog ukáže odchyt ptáků a jejich kroužkování. Budeme také jeskyňařit a slaňovat Bajerovu skálu.   

Pokud nebude uvedeno výslovně jinak, sraz vždy v 7:50 hod na zastávce Brno, Židenice nádraží, odtud pojedeme busem č. 201 na Ochoz. Náplň jednotlivých dní viz přiložená tabulka.

S sebou: oblečení i obutí do terénu – v úterý nutno i oblečení a kecky na zašpinění do jeskyně, svačinu, pití, šátek, zápisník, tužku,pláštěnku, na středu i pyžamo, spacák a hygienické potřeby a případně hudební nástroj.

Předpokládané náklady: cestovné do Ochoze – rozcestí a v úterý do Jedovnic a zpět – řešíte individuálně – doporučujeme koupit „dlouhou“ jízdenku – použijete vždy k šalinkartě či samostatně, podle počtu placených zón. Náklady na program, jídlo a přespání jsou vyčísleny na přibližně 1900,- Kč. V této ceně je program, jeden den plná penze, 3 dny oběd.

Doprovod: učitelé BIO a ZEM, lektoři Kaprálova mlýna

 A proto hlaste se, ať spolu pobudeme v přírodě  i na Kaprálově mlýně.

Přílohy

 projektak_Kapral_program.docx [17 kB]

Zařazeno v kategoriích:

Projektové týdny
Biologie

Virtuální prohlídka