Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Kulturně-jazyková exkurze do Vídně

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Renata Fojtů

19 fotografií

Kvarta A ve Vídni

Cesta za jazykem, kulturními památkami, muzei.

strana 1 / 2

Dne 30.4. 2024 jsme se se třídou kvarta A vypravili na kulturně-jazykový výlet do Vídně. Na programu byla procházka po nejvýznamnějších památkách a historických místech Vídně a návštěva dvou vzdělávacích institucí.

První zastávkou byl zámek Belveder, kde měli studenti možnost obdivovat majestátní krásu celého areálu barokního zámku s jeho parkem. Od Belvederu naše cesta pokračovala přes náměstí Schwarzenbergplatz s impozantním kostelem sv. Karla až k slavné Vídeňské státní opeře, symbolu kulturního významu města. Naše prohlídka pokračovala dále k Albertině, prestižnímu muzeu moderního umění. U kapucínského kláštera jsme si připomněli rituál pohřbívání panovníků Habsburků. Významným okamžikem dne byla návštěva katedrály sv. Štěpána, kde měli studenti čas prozkoumat toto majestátní gotické dílo a zaposlouchat se také do varhanní hudby nových varhan. Odtud putování pokračovalo přes malebný Volksgarten k impozantnímu náměstí Rathausplatz a k parlamentu. 

Další část naší objevné cesty nás zavedla do Muzejní čtvrti a pak na živé tržiště Naschmarkt, místo plné chutí a kulturních rozmanitostí. Zde se žáci rozdělili do dvou skupin. Jedna skupina strávila odpoledne ve fascinujícím Haus des Meeres, zatímco druhá skupina navštívila Technické muzeum, kde žáci získali náhledy do technologických úspěchů lidstva.

Výlet do Vídně nebyl pouze příležitostí k prozkoumání města a jeho památek, ale také možností nahlédnout do umění, historie a kultury města Vídně a Rakouska a také uplatnit své jazykové dovednosti.

.

Renata Fojtů a Martina Francová

Zařazeno v kategoriích:

Jazykové zkoušky

Virtuální prohlídka