Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Kvarty v Anglii

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Alice Bílková

6 fotografií

Výlet do Anglie - Nezapomenutelné Dobrodružství

Naše škola uspořádala v týdnu od 17.do 22. června úžasný výlet do Anglie, kterého se zúčastnilo 46 studentů z kvart, doprovázených čtyřmi učiteli. Program byl bohatý a pestrý, zahrnoval návštěvu mnoha významných míst. Štěstí jsme měli nejen na počasí, ale i na zkušenou, pozitivní a energickou průvodkyni.

Studenti byli ubytováni v rodinách a dokladem toho, jak zde skvěle reprezentovali nejen sebe, ale i naši školu, je řada pozitivních zpráv od rodin adresovaných nejen nám učitelům, ale i koordinátorům programu. Za všechny zpráva od jedné host lady: The girls I have had have been lovely. However, this group has been extra special. So impressed with them. Their English is amazing and they have been so inquisitive friendly, interactive and disciplined. Such joy to have. Miss them already.

První zastávkou na naší cestě byl Londýn, kde jsme si prohlédli ikonická místa jako Greenwich, Tower of London, Tower Bridge a St. Paul´s Cathedral. Studenti měli také možnost projet se metrem a lodí po řece Temži.

Druhý den jsme navštívili Oxford, jedno z nejstarších univerzitních měst na světě. Měli jsme příležitost projít se po univerzitním kampusu a nasát atmosféru tohoto historického místa. Ve stejný den jsme zavítali i do Stratford-upon-Avon, rodného města Williama Shakespeara.

Ve čtvrtek nás čekala návštěva Harry Potter studií, kde jsme se ponořili do kouzelného světa J.K. Rowlingové. Studenti si užili prohlídku filmových kulis, rekvizit a kostýmů, které byly použity při natáčení této oblíbené série. Odpoledne jsme se vydali do Windsoru, kde jsme si prohlédli majestátní hrad Windsor, který je jedním z oficiálních sídel britské královské rodiny.

Poslední den jsme opět strávili v Londýně, kde jsme si prohlédli další slavná místa jako Buckingham Palace. Big Ben, Science Museum, Westminster Abbey, Trafalgar Square a jiné.

Celkově byl program výletu velmi úspěšný. Studenti si nejen užili spoustu zábavy, ale také se dozvěděli mnoho zajímavých informací o historii a kultuře Anglie!

Mgr. Darja Chocholáčová

Zařazeno v kategoriích:

Anglický jazyk
Zahraniční spolupráce

Virtuální prohlídka