Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Návštěva Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Jitka Tarabová

13 fotografií

Zájemci z řad přírodovědně zaměřených studentů sext měli možnost v rámci hodin PCV navštívit Veterinární a farmaceutickou univerzitu v Brně. Velmi pěkný areál a špičkové vybavení je běžným standartem pro tuto univerzitu sídlící v Králově Poli na Palackého třídě 1946/1. Tato univerzita sdružuje na jednom místě tři fakulty: Farmaceutickou, Fakultu veterinárního lékařství a Fakultu veterinární hygieny a ekologie.

strana 1 / 2

V rámci exkurze se studenti mohli podívat do fakultní lékárny, kde si zkusili vyrobit různé mastičky či čípky. Dále navštívili kliniku malých zvířat se spoustou odděleních jako je chirurgie, ortopedie, onkologie aj.. A na závěr se studenti podívali na Ústav hygieny a technologie masa a mléka, kde se dozvěděli spoustu zajímavostí nejen k přípravě a zpracování mléčných a masných výrobků. Velký dík patří zejména paní doktorce Haně Mášové, MVDr, která celou exkurzi nachystala a po celou dobu se nám plně věnovala. Také velké poděkování určitě zaslouží pan proděkan pro vědu, výzkum MVDr. Martin Hostovský, Ph.D. z Fakulty veterinární hygieny a ekologie, který nás poutavě zasvětil do problematiky studia na Fakultě veterinární hygieny a ekologie. A v neposlední řadě poděkování patří i všem ostatním, kteří se nám věnovali ve fakultní lékárně a na klinice malých zvířat.

Tato návštěva studentům přinesla nejen představu o tom, co se zde k e studiu nabízí, ale také uvědomění si toho, že aby se na zdejší fakulty dostali, tak bez pečlivé práce a znalostí (zejména z oboru chemie, biologie a fyziky) to nejspíš nepůjde.

Bližšší informace ke studiu viz:  https://www.vfu.cz/

 

Zařazeno v kategoriích:

Chemie
Biologie

Virtuální prohlídka