Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Jarní exkurze s molekulární biologií

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Martina Malinová

16 fotografií

V průběhu května a června absolvovali studenti navštěvující seminář MOB několik přednášek a exkurzí. 
Přinášíme alespoň krátké shrnutí s fotkami, objevili jsme se i na stránkách Farmaceutické fakulty MU: https://www.pharm.muni.cz/aktuality/prodekan-treml-prezentoval-pro-molekularne-biologicky-seminar-na-gymnaziu-bigy 
 

strana 1 / 2

Začátkem května jsme navštívili Mendlovo muzeum a vyslechli jsme program Tajemství genetických modifikací. Na toto téma navázal o 14 dní později proděkan PHARM MUNI dr. Jakub Treml a seznámil nás s novou legislativou GMO a s novými možnostmi genové terapie. 
Poslední květnový den jsme si pod dohledem dr. Davida Kubíčka, ředitele genetické laboratoře v Centru asistované reprodukce Repromeda, prohlédli cytogenetické a molekulárně-genetické laboratoře a vyslechli jsme krátkou přednášku o daném tématu. 
V pátek 7.6. jsme zavítali do laboratoří Středoevropského technologického institutu CEITEC MUNI. Absolvovali jsme 4 krátké přenášky o praktické stránce a průběhu výzkumu na tomto pracovišti a poté jsme byli provedeni po místních laboratořích paní doktorkou Karlou Plevovou a jejími kolegy.  
Moc děkujeme všem výše zmíněným pracovištím a ochotným přednášejícím, kteří si na nás udělali čas a v pátečních odpoledních se nám věnovali. 

Zařazeno v kategoriích:

Vybavenost
Úspěchy
Biologie
Žáci

Virtuální prohlídka