Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Výběrové řízení k projektovému setkání ERASMUS+ v Polsku a Řecku

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Kateřina Krumpholcová

3 fotografie

Baví tě biologie a chceš si vyzkoušet práci s novou technikou CRISPR-Cas9? Umíš slušně anglicky a nebojíš se v tomto jazyce mluvit? Chceš si vyzkoušet práci v mezinárodním studentském týmu? Jsi ochotná/-ý se učit nové věci nad rámec látky probírané ve škole? Jsi otevřená/-ý a rád/ -a komunikuješ s lidmi z jiných zemí? Chceš se podívat do Czenstochové či Athén? Pak napiš do 30. 11. 2023 motivační dopis v angličtině. Podrobnosti v  článku.

Na nejbližším setkání, které proběhne v Polsku, Czenstochové od 14. - 20. 1. 2024, se budeme učit jak připravit živné médium a založit mikrobiální kulturu a budeme provádět jednoduchý experiment s živými bakteriemi. Tento pokus je přípravou na další experiment, který nás čeká v Athénách (12. - 20. 4. 2024) . Athénský experiment bude CRISPR-Cas9 in vivo - v živých bakteriálních buňkách. Pro tento experiment budeme v Polsku překládat podklady, čekají nás přednášky od studentů i odborníků. V Athénách pak bude mít náš tým (společně se Slováky ) roli mentorů. Tzn. budeme se dopředu částečně připravovat na tento úkol, do Athén pojedeme taky o 3 dny dříve než ostatní účastníci a budeme experiment i teoretické vstupy chystat a trénovat. Předpokládáme, že aspoň část studentů bude bydlet v hostitelských rodinách. Kromě projektových aktivit spojených s experimentem nás čekají i společenské aktivity. 

Pokud máš zájem se zapojit, napiš do 30. 11. 2023 motivační dopis, kde se představíš a popíšeš svoji motivaci k účasti a důvody, proč bys měl/- a být vybrán/ - a právě ty, čím můžeš přispět k úspěšné realizaci těchto setkání. Svůj motivační dopis v angličtině pošli na adresy: alice.bilkova@bigy.cz  a katerina.krumpholcova@bigy.cz . Nezapomeň se podepsat a napsat, ze které jsi třídy :-)  

Zařazeno v kategoriích:

Erasmus+
Zahraniční spolupráce
Akreditovaný projekt mobilit 2021-27
Projekty
Výzva 2023
Biologie
European Challenges in Gene Editing by CRISPR-Cas9
Další projekty

Virtuální prohlídka