Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Pečení, vaření a hodiny francouzštiny?

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Martina Tinková

21 fotografií

Proč ne! Určitě si rádi pochutnáte na něčem sladkém, objevíte netradiční bylinky, vyzkoušíte jemnost olivového oleje nebo křupavost kůrky u vlastnoručně upečené bagety! Tak toto všechno mohli zažít studenti, kteří se zúčastnili buď Soutěže v pečení, kde výhrou byla francouzská kuchařka - Průvodce francouzskou kuchyní nebo akce v Otevřené zahradě s názvem V kuchyni s Francouzem. 

V soutěži v pečení tzv. Financières nebo-li finančníků, získala kuchařku Markéta Múčková z KB, https://www.francouzskakucharka.cz/- Upekla, ale hlavně vyrobila úžasnou krabičku, která splnila požadovaná kritéria. Markétce blahopřejeme a věříme, že i ve škole od ní něco dobrého ochutnáme. 

V Otevřené zahradě (terasy pod Špilberkem) připravili studenti z QB,SxB a SpB pod vedením tzv. chef nomade (François Bouillet),  tří chodové menu - salade composée, Ratatouille, crêpes - vše doprovázeno bagetami z venkovní pece, které pekli pod vedením paní Markéty. Studenti si kromě procvičování francouzštiny vyzkoušeli také své kuchařské dovednosti, umění pracovat v týmu, znalosti bylinek a přípravu společné tabule. Počasí bylo více než skvělé, byl to tedy nezapomenutelný zážitek. Merci chef!

strana 1 / 2

Přílohy

 Recettes_Chef_nomade_Otevrena zahrada.pdf [2 MB]

Zařazeno v kategoriích:

Soutěže
Francouzský jazyk
Environmentální aktivity

Virtuální prohlídka