Proč ne! Určitě si rádi pochutnáte na něčem sladkém, objevíte netradiční bylinky, vyzkoušíte jemnost olivového oleje nebo křupavost kůrky u vlastnoručně upečené bagety! Tak toto všechno mohli zažít studenti, kteří se zúčastnili buď Soutěže v pečení, kde výhrou byla francouzská kuchařka - Průvodce francouzskou kuchyní nebo akce v Otevřené zahradě s názvem V kuchyni s Francouzem.
V soutěži v pečení tzv. Financières nebo-li finančníků, získala kuchařku Markéta Múčková z KB, https://www.francouzskakucharka.cz/- Upekla, ale hlavně vyrobila úžasnou krabičku, která splnila požadovaná kritéria. Markétce blahopřejeme a věříme, že i ve škole od ní něco dobrého ochutnáme.
V Otevřené zahradě (terasy pod Špilberkem) připravili studenti z QB,SxB a SpB pod vedením tzv. chef nomade (François Bouillet), tří chodové menu - salade composée, Ratatouille, crêpes - vše doprovázeno bagetami z venkovní pece, které pekli pod vedením paní Markéty. Studenti si kromě procvičování francouzštiny vyzkoušeli také své kuchařské dovednosti, umění pracovat v týmu, znalosti bylinek a přípravu společné tabule. Počasí bylo více než skvělé, byl to tedy nezapomenutelný zážitek. Merci chef!
Zařazeno v kategoriích: