Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Počítačová znalostní soutěž

Vydáno:

 | 

Autorka: RNDr. Alena Pavlačková

 – 

Zveme studenty  naší školy do 4. ročníku české znalostní soutěže zaměřené na IT, internet a sociální sítě s názvem „BenQ Školní Ajťák“. Cílem soutěže je prohloubit znalosti studentů v oblasti vypočetní techniky.

Soutěž proběhne formou online testu na portálu www.grunex.com. Studenti budou odpovídat na 35 otázek z oboru IT, počítačů, softwaru, hardwaru, socialních sítí a moderních technologií. Otázky jsou rozděleny do dvou kategorií. Snazší otázky odpovídají obecným středoškolským znalostem. Těžší otázky důkladně prověří IT znalosti studentů, aby do celkového finále postoupili skutečně ti nejlepší. Cílem soutěže je, aby si studenti z České republiky porovnali své znalosti a pro nejlepší jsou připraveny hodnotné ceny, jako All-In-One dotykový počítač, LCD monitor, domáci routery, SSD disk atd.

Online základni kola proběhnou od 12.12. do 14. 12. vždy od 8 do 15 hodin. Soutěžní systém bude přístupný v daných dnech od 7:50 do 15:00.

V těchto termínech se studenti z  počítačové učebny nebo z domova přihlásí na portálu www.grunex.com, kde vyplní test. Test zabere maximálně 45 minut, pro studenty je připraveno 35 otázek, na každou otázku maji 80 vteřin. Deset nejlepších studentů z online části postoupí do finále, které se uskuteční 19. 12. v Praze. Každá škola může přihlásit neomezený počet účastníků, účast v soutěži je zdarma. Studenti si sami mohou vybrat, kterého termínu se zúčastní, ale vyplnit test mohou pouze jednou (systém může zpětně zjistit, jestli student zkoušel podvádět a vyplňoval test vícekrát). Z každé školy mohou na pražské finále postoupit maximálně nejlepší dva studenti. Vitěz soutěže vyhraje Full-HD kameru BenQ M23.

Pokud se rozhodnete do soutěže vstoupit, přihlaste se nejpozději do úterý 11. 12. 2012 v kabinetu informatiky.
 

Přílohy

 Plakát k soutěži Školní ajťák [3 MB]

Zařazeno v kategoriích:

Informatika a výpočetní technika

Virtuální prohlídka