Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

LEGORYTMUS – FYZICKÉ DIVADLO tYhle

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Martina Tinková

 – 
11 fotografií

Ve středu 23.1.2019 se v sále B5 uskutečnila dvě divadelní představení fyzického divadla tYhle s názvem LEGORYTMUS.  Skupina fyzického divadla tYhle se skládá z pěti členů (2 muži a 3 ženy) a jedná se o francouzsko-český tým.  Po každém představení následovala diskuze v češtině nebo ve francouzštině. Ohlasy studentů byly velmi různé, od naprostého nepochopení či nesouhlasu k nadšenému kladnému hodnocení. Cílem bylo zamyšlení se nad volným pohybem bez cíle, zda je to možné a zda je to dovolené.

Anotace ke hře najdete níže. 

„Inscenace do ulic, parků, na náměstí a dalších rozmanitých prostranství. LEGOrytmus nám skrze téma sportu nabízí cesty, jak přemýšlet o naší společnosti. Představení se inspiruje olympiádou, spartakiádou i aerobikem, aby přes pohybový slovník, který všichni známe, zobrazilo zvláštní partu sportovců, kteří se velmi snaží dosahovat svých sportovních cílů nečekaným způsobem. Představením se chceme dotknout absurdna, pokusit se veselým způsobem uvolnit od přísných řádů, abychom se přiblížili k pohybu bez cíle – je to ale vůbec povolené?
Forma, formace, povinnost, řád, konvence, poddajnost, konformita, rytmus, výkon...pravá, levá, pravá, levá, raz, dva, tři, čtyři: Mír a tanec!
Ve více a více křehké Evropě, kde totalitarismus není tak daleko, jak se zdálo chce česko-francouzský soubor s pomocí humoru vyvolávat společné otázky, které jsou pro nás teď znovu důležité. „

Zařazeno v kategoriích:

Francouzský jazyk

Virtuální prohlídka