Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Křížová cesta ve Wilsonově lese

Vydáno:

 | 

Autor: R.D. Mgr. Ing. Jiří Janalík

Titulní obrázek článku

Níže uvedený projekt stále nemá dost hlasů, aby se mohl realizovat. Prosíme o podporu. Hlasuje se do konce listopadu. Děkujeme!

Před nedávnem jsme informovali o "covidové" aktivitě našich studentů, kteří se rozhodli karanténu a s ní spojenou on-line výuku oživit tím, že instalovali křížovou cestu ve Wilsonově lese. Jelikož jednotlivá zastavení často utrpěla újmu pod náporem povětrnostních podmínek nebo nenechavých spoluobčanů, vznikl návrh pevně instalované křížové cesty a tento návrh prošel až do fáze, kdy je možné ho financovat z participativního rozpočtu města. K tomu ovšem potřebuje dostatečnou podporu ze strany občanů města Brna.

 

Celý návrh najdete na stránkách damenavas.cz. Tam je možné se seznámit s rozpočtem, mapkou, kde se budou nacházet jednotlivá zastavení a jak by mohla jednotlivá zastavení vypadat. Z pohledu školy je zajímavý fakt, že obsah jednotlivých zastavení (tedy texty a umělecké podněty) mohou tvořit studenti Bigy a mohou se např. každý rok obměňovat. Celý návrh zaštiťuje učitel chemie na BiGy RNDr. Jan Taraba, PhD.  

Pokud se vám návrh líbí, budeme rádi, když jej podpoříte svým hlasem zde. Děkujeme!

Přílohy

 Brno_PaRo_21_A4_Taraba-Jan_(1).pdf [2 MB]

Virtuální prohlídka