Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Zážitky z Oder 2016

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Ilona Doleželová

 – 
8 fotografií

„Každý den, novou milost z Tvých dlaní smím si brát…“

V naší schole se rok dělí na dvě období: před Odrami a po Odrách. Ten necelý týden mezi tím nám vždy připadá jako výlet do jiné reality, kde čas, jakoby se zpomalil…

Jak jsme letos zpívali v jedné písni, každý den se zde stává milostí. Můžete se snažit, jak chcete, ale vždy, když (pozdě) večer uléháte ve spacáku na karimatku, hlavou vám víří přemíra dobrých zážitků a je vám naprosto jedno, že jste unavení nebo nemůžete promluvit.

„I won´t fear what tommorow brings, with each morning I’ll rise and sing…“

Talentem a uměním se tu doslova plýtvá. Na každém kroku zakopáváte o nějaké ty zpěváky, tanečníky, hudebníky, herce – a kdo včas neuteče, toho strhnou s sebou. Nikdo z nás nemá tušení, kde se to v těch studentech (ale i v pedagozích!) bere. Každopádně jsme rádi, že toho můžeme být součástí.

Do Oder se k Celostátní přehlídce zájmové umělecké činnosti církevních škol sjíždí zástupci všech církevních škol z Česka i Slovenska, letos 22 škol se 400 účinkujícími.
Naše škola se představila ve třech již tradičních vystoupeních. Schola Bigy Brno (letos pod vedením Barbory Zahradníčkové ze SpA, s manažerkou Terezou Sovovou ze SpB) tentokrát vystupovala dvakrát. Jednak na hodnotící přehlídce samotné, ale také při Večeru chval v kostele sv. Bartoloměje (za živého přenosu Televize Noe!). Dále za houslového doprovodu Tomáše Bargela (KB) hrála a zpívala Alžběta Brothánková (SxB) se svým zhudebněním Máchovy básně Máj. A jako poslední, skupina Break Falls, opět s Alžbětou Brothánkovou (klavír, zpěv) a studentkami z CMG a SOŠPg Brno Lerchova (kytara, zpěv a bicí).

Děkujeme mnohokrát Společnosti přátel BiGy, jejíž finanční příspěvek umožnil uhradit cestovné, účastnický poplatek pořadatelské škole tak též pro TV Noe.

Nazdar za rok, Odry…to už bude 24. ročník ve dnech 21. – 24. března 2017… A děkujeme.
 

Schola BiGy Brno

Zařazeno v kategoriích:

Hudební výchova

Virtuální prohlídka