Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Nabídka volitelných předmětů a kroužků pro školní rok 2017/2018 – výtvarná výchova

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Sylvie Němcová

Titulní obrázek článku

Volitelné předměty pro školní rok 2017/18

NABÍDKA PŘEDMĚTU: Seminář výtvarné výchovy – ( SVV)

SEMINÁŘ VÝTVARNÉ VÝCHOVY je určen pro septimy a třetí ročníky, pokračuje jako dvouletý seminář v oktávě a čtvrtém ročníku. Předmět je volitelný. Seminář SVV je nabízen všem zájemkyním a zájemcům o umění, kteří si chtějí rozšířit znalosti z teorie a dějin výtvarného umění (architektury, sochařství, malby).

Seminář je určen těm, kteří mají v plánu dělat zkoušky na výtvarně zaměřené školy – například uvažují o studiu na UPRUM, AVU, pedagogických fakultách /VV/, filosofických fakultách, estetiky, uměnovědy, JAMU, AMU např. divadelní management, scénografie, návrhy kostýmů, architektury. Jsou vítáni i ti z vás, kteří se o kulturu zajímáte ve svém volném čase, nebo se jen chcete o umění dozvědět více.

PRAVDĚPODOBNÝ VYUČUJÍCÍ: Mgr. Sylvie Němcová

PROČ STUDOVAT SEMINÁŘ VÝTVARNÉ VÝCHOVY ?

Získáš kvalitní přehled z oblasti světových i českých dějin výtvarného umění a schopnost používat odbornou terminologii usnadňující přípravu k přijímacím zkouškám a dalšímu studiu na VŠ. Seminář upozorňuje na výjimečná díla, jejich tvůrce a zásadní události. Nabízí Ti možnost porozumění umění v nejrůznějších dobách a stylech. Součástí semináře jsou návštěvy zajímavého prostředí brněnských i mimobrněnských galerií a dokumenty z umění současného i minulého.

V případě zájmu je možné z povinně zvoleného semináře maturovat. Seminární hodiny otevírají prostor také pro nápady a invenci studentek a studentů. Dotazy k výuce možno směřovat na email: sylvie.nemcova@bigy.cz nebo do kabinetu VV. 

Přílohy

 Informační leták – nabídka volitelného předmětu Seminář výtvarné výchovy [664 kB]

Zařazeno v kategoriích:

Volitelné předměty a kroužky
Výtvarná výchova

Virtuální prohlídka