Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Spectrum of Education – konference AFS v Istanbulu

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Karel Mikula

 – 
8 fotografií

Ve dnech 23. až 26. listopadu 2011 se ředitel školy Mgr. Karel Mikula a Mgr. Vojtěch Maša (kolega vyučující informatiku) zúčastnili mezinárodní konference v Istanbulu, kterou pořádala tamní pobočka agentury AFS. Tématem přednášek byly inovace výuky v čase, kdy jsou učitelé konfrontováni s generací studentů, jejichž hlavním zdrojem informací je internet a digitální média vůbec („teaching digital natives“), viz např. webová stránka Marca Prenskyho z USA.

Některé přednášky se rovněž zabývaly fenoménem mezikulturního dialogu (viz přednáška prof. Roberta Ruffina z Univerzity v Padově uvedená v příloze). Inovativní přístup ve výuce a srovnání jednotlivých systémů byl také náplní různých diskusí i workshopů, které vedli účastníci konference. Konference se zúčastnilo více než 40 učitelů z 15 zemí z celého světa.

Naše gymnázium je již osmým rokem partnerem AFS a zajišťuje studium zahraničních studentů u nás a zprostředkuje našim studentům tutéž možnost v zahraničí. Tato zkušenost je nesmírně cenná pro studenty i učitele.

Přílohy

 Program konference, abstrakty přednášek, CV přednášejících [7 MB] What do we mean by Intercultural Learning (prof. Roberto Ruffino) [669 kB]

Zařazeno v kategoriích:

Zahraniční spolupráce

Virtuální prohlídka