Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Toulky dějinami výtvarného umění

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Sylvie Němcová

 – 
5 fotografií

V minulém pololetí jsme si díky semináři Dějin výtvarného umění rozšířili obzory a to hned několikrát. Účast na výstavách nás velmi obohatila, a proto bychom se rádi o naše zážitky podělili.
V pátek 3. října jsme se vydali do Blanska, kde jsme měli možnost zhlédnout expozici na téma krystalizace. Pohled na rozdílné rozvedení a rozpracování tématu, na práci se světlem, prostorem a barvou byla velmi inspirující, už kvůli tomu, že se jednalo o práce mladých autorů.
Po prohlídce děl jsme se zúčastnili tvořivé dílny a své práce si hrdě odnesli.
Dne 24. října jsme navštívili expozice brněnského Bienále grafického designu v Pražákově paláci. Letošní bienále se týkalo vyučování grafického designu na školách a v rámci doprovodného programu jsme si osvojili postup práce grafického designéra a pojmy obsah, forma, kontext a meta na konkrétním úkolu.
Dvacátýtřetí  leden byl dnem naší další výpravy. Jako první byla na pořadu dne brněnská Fait Gallery. Minimalistická expozice s autorským komentářem Petra Duba se proměnila ve vášnivou diskuzi o konceptuálním umění.
Úspěšný půlrok jsme zakončili v Domě umění města Brna na výstavě obrazů brněnského kubisty Jaroslava Krále. Po zhlédnutí stovky děl jsme si na vlastní kůži vyzkoušeli kubistickou metodu rozložení objektu do plochy, přičemž jsme měli volně k dispozici sličnou modelku a dekorace k dobarvení scenérie.
                                       Martin Eichler aVáclav Peca, studenti SpB

Zařazeno v kategoriích:

Výtvarná výchova

Virtuální prohlídka