Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Chemická olympiáda pro kategorii D – úspěch kvarty B

Vydáno:

 | 

Autor: RNDr. Jan Taraba, PhD.

Titulní obrázek článku
 – 

V uplynulém týdnu proběhlo na SPŠCh Brno městské kolo CHEMICKÉ OLYMPIÁDY (kategorie D) určené pro studenty kvart a 9. ročníků ZŠ.
Přírodovědně nadaní studenti z Brna a okolí změřili své síly v teoretických i praktických disciplínách s cílem najít mezi sebou toho nejlepšího v chemii. Pro BIGY byl velký úspěch, že se po mnoha letech podařilo se mezi "chemickou elitu" kvalifikovat. O to větší úspěch je úžasné 8. místo Vojtěcha Klapetka (KB), který nejenže se stal úspěšným řešitelem, ale dosáhl v historii BIGY v této věkové kategorii nejlepšího úmístění.

Za zmínku rozhodně stojí i výkony Lukáše Pražáka a Vojtěcha Brdečka (oba KB), kterým se také podařilo projít náročnou kvalifikací a v mimořádné konkurenci dosáhli pěkných 25. a 32. místa. Gratulujeme.

Všem účastníkům děkujeme za celou řadu předvedených znalostí, které jsou výrazně nad rámec běžné středoškolské výuky chemie a doufáme, že zkušenosti získané v letošním ročníku ChO uplatní nejen ve výuce, ale i při reprezentování školy příští rok.

Za PK Chemie

J. Taraba

Zařazeno v kategoriích:

Soutěže
Úspěchy
Chemie
Žáci

Virtuální prohlídka