Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Pozor! Začíná letošní Korespondenční ekologický seminář KEKS

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Kateřina Krumpholcová

Titulní obrázek článku
 – 

Chceš zkusit s týmem kamarádů najít odpovědi na otázky, co trápí svět? Proniknout do tajů spletitých vztahů v přírodě a učit se jim rozumět? Rád(a) experimentuješ? Právě pro tebe je určený Korespondenční EKologický Seminář (KEKS). Tak pojď do toho! Na stránkách KEKSu si přečti podrobnější informace.

SEminář je určen pro maximálně tříčlenná družstva středoškoláků, zúčastnit se mohou i jednotlivci či mladší studenti. 

První sada úkolů zveřejněna – téma – Měsíční krajiny.

z webu: ................KEKS letos čekají oproti minulým ročníkům výrazné změny, zde jsou příklady toho, na co se můžete těšit. 

Rozšiřujeme organizátorský tým, a s tím souvisí i větší variabilita témat, která pokryjeme. Kromě klasické ekologie a environmentalistiky se tak budou objevovat úkoly z ostatních oblastí biologie, jako jsou molekulární biologie, mikrobiologie, biotechnologie, chemická biologie, ale i vědy o Zemi nebo fyzika.

V průběhu kurzu bychom rádi uspořádali jedno nebo dvě víkendová soustředění, na nichž se můžete těšit nejen na odborné přednášky a laboratorní úlohy, ale i na velkou porci her a zábavy.

Na vítězný tým čeká od letoška kromě účasti na soustředění K-SCUK i možnost týdenní odborné stáže na vědeckém pracovišti. Tato stáž proběhne v Loschmidtových laboratořích na Přírodovědecké fakultě MU a bude ukončena předáním certifikátu o jejím absolvování.
Novinky ze semináře, zajímavé odkazy a pozvánky a diskuzi o všem možném ekologickém lze sledovat v nové skupině na Facebooku.

 

 

 

Zařazeno v kategoriích:

Soutěže
Biologie

Virtuální prohlídka