Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Soutěž ve sběru papíru PRODLOUŽENA!

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Kateřina Krumpholcová

Titulní obrázek článku
 – 

POZOR! Starý papír můžete odevzdat i během příštího týdne! Až do pátku 25. 11. 2016!

Víte, že při recyklaci papíru se ušetří především samotné stromy (použitím 1 tuny sběrového papíru ušetříme asi 17 stromů v lese) a uspoří se až 50% energie a 40% vody? Sníží se také znečištění vzduchu (o 75%) a vody (o 35%). V ČR je v současnosti znovu využíváno asi 30-40% sběrového papíru.  Pojďme s těmito čísly trochu pohnout!

Jste připraveni na letošní sběrovou soutěž? Takže posbírejte doma, u prarodičů u známých, kamarádů i sousedů starý papír, svažte ho a přineste do školy! Máte možnost se s vaší třídou zapojit do celoroční soutěže a vyhrát různé ceny – míč, dort nebo finanční částku na nějaku třídní aktivitu (výše částky se odvíjí od celkového množství vybraného papíru).  Nebo nemusíte soutěžit a jen přineste do školy papír, který by třeba jinak skončil v popelnici. Spousta starého papíru se skrývá i v kabinetech, jídelně, je třeba se jen zeptat. V každé třídě by měla být krabice na papír, do které průběžně odkládáte papírový odpad a tento lze také přidat do soutěže. 

Dobře svázané balíky papíru (jinak se s nimi špatně manipuluje) bude možné odevzdat v od 14. – 25. listopadu  vždy ráno před vyučováním v době od 7:40 do 8:00 hod ve dvoře za jídelnou.

 Pokud by někdo chtěl odevzdat větší množství papíru mimo uvedený čas, je možné se domluvit s prof. Krumpholcovou osobně nebo mailem.

Pozn: Papír nesmí být znečištěný, umaštěný nebo voskovaný.

Přílohy

 plakát [175 kB]

Zařazeno v kategoriích:

Soutěže
Biologie

Virtuální prohlídka