Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Tábor v Opatově

Vydáno:

 | 

Autorka: Jana Kozlíčková

5 fotografií

Poprvé jsem ji navštívila jako studentka Bigy na třídním výletě a během dalších let jako účastnice každoročních letních a jarních táborů. Moje role na těchto akcí se samozřejmě v průběhu let měnila. Začínala jsem jako dítě, ale posléze jsem se stala pomocnou vedoucí.
Také jsem na faru jezdila mnoho let jako vedoucí na seznamovací kurzy pro primány a na jejich školy v přírodě. I během svého studia na vysoké škole jsem na opatovské faře strávila spoustu času jak na akcích se svými kamarády, tak i na brigádách, které přispěli ke zlepšení fary.
Naposledy jsem na faře byla letos na jaře jako třídní učitelka šesťáků, pro něž jsem se zde rozhodla uspořádat školu v přírodě. Strávila jsem tu se svojí třídou nezapomenutelné chvíle, na něž všichni vzpomínáme. Jsem ráda, že jsem se rozhodla uspořádat školu v přírodě v Opatově, neboť dětem se tam velmi líbilo a rády by tam příští rok jeli znovu.

Markéta Psotová, učitelka na CMcZŠ

 

„Jejda, mami, já těď nemůžu, zavolám ti za chvilku!“ vyšilovala třináctiletá Šárka při hře Dobývání nepřátelského území, neboť vedoucí David jí byl v patách.

Ano, i k takovýmto vypjatým situacím dochází na táboře pro děti od dvanácti do osmnácti let, který každoročně pořadáme na „naší“ faře v Opatově u Třebíče.
Prostorná budova i zalesněné okolí je výborným zázemím pro veškeré táborové aktivity. Letos se naše výprava, čítající 26 dětí a 9 vedoucích vydala na dobrodružnou Cestu kolem světa za 80 dní.
Procestovali jsme mnoho podivuhodných zemí, ochutnali všemožná jídla a poznali spoustu rozličných kultur. Kupříkladu v italském Brindisi jsme se dostali do křížku s mafiánským podsvětím, v Somálsku zakusili hlad :), v Bombaji jsme se pod rouškou noci vloupali do přísně střežené věznice, abychom zachránili sličnou princeznu a krátce před cestou zpět do rodné Anglie roztančili doslova celý Charleston.
Když jsme se po jedenácti nabitých dnech vraceli domů, bylo nám jasné, že si odvážíme nejen plno skvělých zážitků, ale i nová přátelství s lidmi, které rádi uvidíme zase za rok v Opatově, nebo třeba i dřív.
Velkou radost nám udělaly i odezvy od dětí, které nás povzbudily k přípravě dalších ročníků.

„Drazí vedoucí! Vůbec se mi nechce domů, bylo to tu prostě super!“

„Díky moc za všechny hry, bylo to fakt akční! Za rok zas!“

„Ahoj vedoucí! Tábor se mi líbil, zvlášť hry jako Zastavení vlaku nebo Směnárna. Akorát mohlo být víc fotbalu!“

„Čauky všichni vedoucí, nejvíc se mi líbil taneční večer, vážně jsem si ho užila. Jídlo se vám taky moc povedlo, až na to Somálsko! :) Těším se na příští rok!“

Ája, Andri, Katka, Lidka, Magda, Maky, Martin, Mates, Vojtové (za tým Bobánků)

Zařazeno v kategoriích:

Spolek přátel Bigy
Opatov

Virtuální prohlídka