Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Finále soutěže Bohatství Země

Vydáno:

 | 

Autorka: Ing. Věra Helceletová

6 fotografií

25.3. a 26.3.2024 se na Kaprálově mlýně konalo finále celorepublikové geologické soutěže Bohatství Země a družstvo z BIGY získalo 2. místo!

25.3. a 26.3.2024 se na Kaprálově mlýně konalo finále celorepublikové geologické soutěže Bohatství Země a družstvo z BIGY získalo 2. místo! Pozlacené druhé místo, protože prvenství uteklo jen o půl bodu.

Naši školu zde reprezentovalo družstvo studentů z kvinty B, ve složení: Jan Leuchter, Kristian Honek, Štěpán Chovančík, Jan Panáč a Julie Karaová.

Soutěž probíhala od podzimu 2023, kdy do ní vstoupilo 25 družstev z celé České republiky. Po úvodním zadání úkolu a jeho rešerši následovala tvorba prezentace o možnosti a využitelnosti fiktivního ložiska živců u Pohořelic. Nejtěžší byly výpočty udržitelnosti ložiska. To vše naši studenti zvládli na výbornou, takže postoupili až do závěrečného finále. Sem se dostalo už jen 6 družstev (z gymnázia v Prostějově, Hradci Králové,  Frýdku Místku, Jihlavy, Ostravy a naše BIGY Brno). Na Kaprálově mlýně všechna družstva předvedla své závěrečné prezentace a přes noc vytvářela reklamu na surovinový kufřík (učební pomůcku). A družstvo BIGY Brno skončilo na vynikajícím 2. místě (jen půl bodu za 1. Prostějovem), přestože bylo tvořeno nejmladšími studenty (studenti kvinty).

Blahořejeme!!!

Přílohy

 Báseň o surovinovém kufříku [15 kB]

Zařazeno v kategoriích:

Soutěže
Úspěchy
Biologie
Žáci

Virtuální prohlídka