Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Třetí mezinárodní setkání projektu Legends v Brně

Vydáno:

 | 

Autorka: PaedDr. Simoneta Dembická

11 fotografií

V týdnu od 9. do 13. října se konalo třetí mezinárodní setkání projektu Legends.com v Brně. Společně z hosty z partnerských škol z Finska, Řecka a Turecka naši studenti poznávali brněnské a pražské legendy a vytvářeli digitální storytellingové produkty vycházející z místních legend.

V neděli jsme vítali hosty na nádraží, jak postupně přijížděli, a pak se rozcházeli do hostitelských rodin. V pondělí ráno začal program úvodním slovem pana ředitele a seznamovacími aktivitami, které připravili naši studenti. Po prezentaci o místních legendách a digitálním storytellingu studenti strávili odpoledne zábavnou a poučnou treasure-hunt hrou v centru Brna, při níž poznali místa spojená s brněnskými legendami. 

V úterý jsme jeli na exkurzi do Moravského krasu, kde jsme navštívili interaktivní  Dům přírody a Punkevní jeskyně. Studenti v průběhu dne sbírali fotografický a video materiál k legendě o Macoše. Středa byla věnovaná pražským legendám, zejména legendě o Golemovi, s níž se studenti seznámili na komentované prohlídce pražeského židovského města. V Praze jsem se prošli i královskou cestou až na Pražský hrad.

Čtvrteční a páteční dopoledne byla věnované tvrobě digitálních příběhů v mezinárodních skupinkách. Jejich prezentace byla součástí našeho pátečního Erasmus Day 2023. Odpoledne jsme se rozloučili společným piknikem na Kraví hoře.

Zařazeno v kategoriích:

Legends.com
Erasmus+

Virtuální prohlídka