Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

HLEDÁME ÚČASTNÍKY MEZINÁRODNÍHO SETKÁNÍ A SOUTĚŽE!

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Hana Hrochová

"Neslyšené ženské hlasy - ženy v odboji proti nacionálnímu socialismu"

Antikomplex společně s německým Bildungswerk Sachsen e.V. a polskou Stiftung Kreisau für Europäische Verständigung pořádá mezinárodní esejistickou soutěž "Neslyšené ženské hlasy - ženy v odboji proti nacionálnímu socialismu", které se mohou zúčastnit lidé ve věku 18-29 let žijící v ČR, Německu a Polsku. 

Chceme se společně zabývat dosud málo probádaným tématem ženského odboje za nacismu. Příběhy a osudy žen by měly být pro účastníky podnětem k zamyšlení nad aktuálními otázkami spravedlnosti a rovnosti v Evropě.

V rámci soutěže se v roce 2024 uskuteční tři výzkumná setkání v Görlitz (DE), Křížové (PL) a v Praze (CZ). Může se zúčastnit celkem 24 mladých lidí, po 8 z každé pořadatelské země. Kombinací přednášek, workshopů a návštěv míst paměti získají účastníci hlubší vhled do různých forem odporu žen proti nacismu. Kromě tematické podpory nabídneme zlepšení základních dovedností týkajících se výzkumu a psaní esejů.

Bez ohledu na výzkumné campy se může esejistické soutěže zúčastnit každý ve věku 18 až 29 let, kdo žije v pořadatelských zemích. Slavnostní předání hodnotných cen se uskuteční 25. října 2024.

Nejdůležitější informace ve zkratce:
Registrace na výzkumné campy probíhá prostřednictvím webu www.women-in-resistance.eu. Dotazník vyberte s ohledem na zemi svého bydliště.

8.-11.04.2024 Görlitz/Zhořelec (DE)
11-15.05.2024 Krzyżowa/Křížová (PL)
15.-17.05.2024 Praha (CZ)

Uzávěrka přihlášek na výzkumné tábory: 23. 2. 2024.
Účast na nich je bezplatná.
Cestovní náklady veřejnou dopravou budou proplaceny až do výše 100 EUR.
Výzkumné campy budou probíhat v angličtině, účastníci by proto měli mít dobrou znalost angličtiny (doporučuje se úroveň B2).
Účastníci obdrží potvrzení o účasti a případně certifikát Youthpass.

V příloze naleznete náš informační leták. Pokud potřebujete další informace nebo máte jakékoli dotazy, kontaktujte nás prosím e-mailem: info@women-in-resistance.eu nebo pro dotazy týkající se ČR: stepkova@antikomplex.cz

Těšíme se na vaši přihlášku!

Zařazeno v kategoriích:

Německý jazyk
Soutěže
Zahraniční spolupráce

Virtuální prohlídka