Na Tři krále celou Francii provoní tradiční „galette des rois“- tříkrálový koláč, na kterém si velcí i malí s velkou oblibou pochutnávají až do konce ledna. Jeho zvláštností je to, že v sobě skrývá „fève“ – tradičně bob (nebo velikou fazoli) nebo malou porcelánovou figurku. Takže při jídle si každý musí dávat pozor na zuby, ale stojí to za to: šťastný nálezce se stává králem nebo královnou večera.
Pokud si ho chcete vyzkoušet také, stačí se podívat na následující foto-recept… příprava je tak jednoduchá, že ji tercie B zvládla přímo ve třídě v rámci francouzštiny. A pokud nechcete, můžete si alespoň prohlédnout fotky z našeho společného snažení a ochutnávání… Snad to do konce ledna stihnete…
P.S.: Naše díky patří školní jídelně, kde nám koláč upekli, abychom si na něm mohli pochutnat…
Zařazeno v kategoriích: