Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Charitativní akce pro Mary´s Meals

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Jiří Vondra

45 fotografií

16. 11. se na Bigy konal druhý ročník sbírky pro charitativní organizaci Mary´s Meals, kterou organizovali žáci SxA. Zde je pohled jednoho z hlavních organizátorů Honzy Hájka. Fotografie poskytla Magda Kapitánová.

strana 1 / 4

Mary's Meals je charitativní organizace, která v chudých zemích podporuje děti stravováním ve škole kaší vyrobenou z místních surovin. Bez Marys’s Meals by se děti do školy vůbec nedostaly, protože musí společně s rodiči vydělávat na jídlo a pracovat na poli. Díky Mary’s Meals se tedy děti mohou vzdělávat a mají díky tomu naději na lepší budoucnost. Každá koupená kaše taky podporuje rozvoj místní ekonomiky, protože je vyrobena ze surovin od místních farmářů. Jídlo pro jedno dítě na jeden školní rok stojí 550 Kč. Ročně Mary´s Meals podporuje téměr dva a půl milionu dětí.

Třída SxA pořádala sbírku pro Mary's Meals letos již podruhé. Sbírka probíhala ve čtvrtek 16. 11., kdy jsme během přestávek prodávali jídlo na stáncích a vybírali peníze. Vybrali jsme 13 905 korun, což zajistí jídlo pro 25 dětí na celý školní rok. Studenti také měli možnost ochutnat kaši, kterou děti, kterým Mary's Meals pomáhá, jedí každý den.

Děkujeme všem, kdo přispěli, nebo nějakým způsobem pomohli.

https://www.marysmeals.cz/?gclid=CjwKCAiAmZGrBhAnEiwAo9qHiS_-KE5Ml0g5NdxVAG0BUMMH53RDXo2BZCFexbL-LPFRRpNYiNS28hoCARwQAvD_BwE

 

Zařazeno v kategoriích:

Environmentální aktivity
Úspěchy
Žáci

Virtuální prohlídka