Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Vítejte na stránkách španělského jazyka!

Vydáno:

 | 

Autorka: PaedDr. Simoneta Dembická

Španělština je nejrozšířenější z románských jazyků. Mluví jí přes čtyři sta miliónů lidí po celém světě. Je také jedním z nejvýznamnějších světových jazyků a patří mezi úřední jazyky Evropské unie a mnoha prestižních mezinárodních organizací. Po angličtině je druhým nejpoužívanějším jazykem internetu. Volbou španělštiny se před vámi navíc otevírá bohatý svět rozmanitých kultur Španělska a mnoha zemí nejen Latinské Ameriky. Takže s chutí do studia!

Výuka

Španělský jazyk vyučujeme kombinací toho nejlepšího z tradičních metod a komunikativních postupů. Cílem je naučit studenty dorozumět se v běžných situacích a používat jazyk v mluveném i psaném projevu v reálném životě. Tomu odpovídá i výběr moderních učebnic Aula Internacional Plus z nakladatelství Difusión, které doplňujeme používáním videa, autentických materiálů, internetových platforem a aplikací a interaktivní výukou v počítačové učebně. Španělský jazyk se učí na osmiletém gymnáziu čtyři hodiny týdně v tercii a kvartě; od kvinty do oktávy a na čtyřletém gymnáziu se učí tři hodiny týdně. V tercii a kvartě a v posledních dvou ročnících studia jednu z hodin vyučuje rodilá mluvčí. Studenti mají možnost si rozšířit a prohloubit znalosti volbou nepovinného předmětu španělská konverzace v rozsahu jedné nebo dvou hodin týdně, a ti, kteří chtějí ze španělštiny maturovat, by si měli zvolit dvouhodinový seminář španělského jazyka, určený k přípravě na maturitní zkoušku.

Aktivity a zahraniční spolupráce

Pro naše studenty organizujeme studijní pobyty v rámci programu Erasmus+, a to jak dlouhodobé tříměsíční pobyty jednotlivců, tak krátkodobé týdenní výjezdy maturantů na partnerské školy ve Španělsku. Jednou za dva roky organizujeme čtrnáctidenní studijně-poznávací zájezd do Španělska

Zařazeno v kategoriích:

Španělský jazyk

Virtuální prohlídka