Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Erasmus Days 2023 na Bigy

Vydáno:

 | 

Autorka: PaedDr. Simoneta Dembická

Titulní obrázek článku
 – 
video

Letos se opět, již tradičně, účastníme oslav Erasmus Days, jejichž cílem je zviditelnit projekty realizované v rámci programu Erasmus+ a informovat o jeho přínosech. 

Erasmus Days 2023

Pro letošní ročník jsme připravili dvě akce na pátek 13. 10. 2023. 

V páté vyučovací hodině (od 11.50 hod.) to bude prezentace našich tematicky zaměřených projektů Erasmus+, jichž se účastní skupiny studentů, pro žáky 1. ročníků a kvart.  Představíme jim krátce Program Erasmus a možnosti, jak se účastnit projektů, a také jim studenti představí dva probíhající projekty: "Gene Editing by CRISPR Cas-9" a "Legends.com" . Protože se v tomto týdnu koná mezinárodní setkání projektu Legends.com v Brně, můžete se těšit i na prezentaci příběhů, které studenti vytvoří metodou digitálního storytellingu, a setkání se zahraničními studenty z Finska, Řecka a Turecka.

Šestou vyučovací hodinu (od 12.45 hod.) se bude konat beseda našich učitelů se studenty, kteří se v posledních dvou letech zúčastnili dlouhodobých mobilit v rámci projektů Erasmus+ KA1. Studenti krátce odprezentují, v jaké zemi, na jaké škole a jak strávili tři měsíce v minulém školním roce. Poté bude dán prostor dotazům učitelů, aby získali představu o náročnosti studia v zahraničí a jeho přínosech pro studenty. Besedu budou moderovat Mgr. Juana Monreal Férriz, PhD a Mgr. Martina Tinková.

Obě akce se budou konat v sále B5 a jsou na ně zváni i naši kolegové z jiných brněnských škol a zájemci z řad veřejnosti.

 

Zařazeno v kategoriích:

Legends.com
Erasmus+
Akreditovaný projekt mobilit 2021-27
Výzva 2022

Virtuální prohlídka