Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

IT Fitness Test 2023 - největší mezinárodní test digitálních kompetencí

Vydáno:

 | 

Autorka: Ing. Andrea Buchtová

Titulní obrázek článku

Největší bezplatný online test digitálních dovedností.

Tento test si můžete vyzkoušet v klidu z domova a vyhrát zajímavé ceny. Obsahuje nejen žákovskou a studentskou verzi, ale i učitelskou.

Zaměřuje se na základní dovednosti, jako je práce s počítačem, internetové vyhledávání, základy programování, kybernetická bezpečnost a další.

Každý, kdo test absolvuje, dostane elektronický certifikát potvrzující dané znalosti a účast. Ten, kdo přinese  certifikát o vyplnění testu na 75 % a výše, bude odměněn.

Pokud bude mít o test zájem celá třída, přihlaste se u vyučujícího informatiky. Jako třída můžete vyhrát zajímavé ceny.

K provedení testu nepotřebujete žádnou speciální přípravu. Jediné, co potřebujete, je asi 45-60 minut soustředění. Pro žáky základních škol je k dispozici verze s dvaceti testovými otázkami. Pro žáky vyšších ročníků, učitele a další respondenty je připravena sada pětadvaceti otázek, které prověří úroveň jejich digitálních dovedností! Náhodné psaní odpovědí nepomůže k dosažení úspěšného výsledku – při vyplňování testu smíte používat všechny dostupné online zdroje a nástroje.

Pro žáky a školy, kteří se testu zúčastní, je navíc připravena soutěž s atraktivními cenami. Pro školy, kterým se podaří do testování zapojit nejvíce žáků, bude připraveno také zvláštní hodnocení. Všichni, kteří si otestují své dovednosti do konce října, automaticky obdrží elektronický certifikát potvrzující úroveň jejich digitálních dovedností a výsledné skóre.

Podrobné informace a přístup k testu na stránkách https://itfitness.eu/cs/.

 

 

Zařazeno v kategoriích:

Soutěže
Informatika a výpočetní technika

Virtuální prohlídka