Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

ERASMUS+ Gene Editing by Crispr Cas-9 výběrové řízení na setkání v Istanbulu

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Kateřina Krumpholcová

V termínu od 30. 4. do 9. 5. 2023 se budeme s projektem účastnit setkání na partnerské škole v Istanbulu. Naši 3 studenti budou společně se studenty německými a tureckými mentory experimentu “Hledání GMO surovin v potravinách”. Co to znamená, se dočtete v článku níže. A taky tam objevíte podmínky pro výběrko k setkání.

Mentoři jsou studenti, kteří se v domovských školách teoreticky či případně prakticky připraví na experiment, který mají vést.  Na setkání pak prezentují teoretické podklady, vysvětlují princip experimentu, použité metody a význam experimentu či metody. Vše v angličtině. Pokus většinou dělá velké množství lidí (studentů i učitelů) současně, pracujeme v mezinárodních skupinách po 2-4 lidech. Na práci jednotlivých skupin také dohlížejí mentoři. Skupinek by v Istanbulu mělo být 20, tzn. účastníků asi 80. Pro tento náročný úkol hledáme studenty, které hodně baví biologie, mají výbornou znalost angličtiny a nebojí se prezentovat před velkou skupinou posluchačů. Akce je určena studentům vyššího gymnázia. 

Pokud máte zájem se výběrového řízení zúčastnit, napište prosím argumentační esej v angličtině na téma GMO - ano či ne? , a to v rozsahu 200 - 250 slov. Text ve formátu .doc odešlete do čtvrtka tohoto týdne na e-mailové adresy Mgr. Krumpholcové a Bílkové. Následovat bude prezentace názorů na dané téma a svých zkušeností - taky v angličtině. 

Zařazeno v kategoriích:

Projekty
Biologie
European Challenges in Gene Editing by CRISPR-Cas9
European Challenges in Modern Genetics and Epigenetics

Virtuální prohlídka