Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

IBIS - Interaktivní biologický seminář

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Kateřina Krumpholcová

Titulní obrázek článku

Pozor, byla vydána třetí sada úkolů interaktivního biologického semináře. Neváhejte tedy, ponořte se do řešení úkolů. Kdo jste neřešili předchozí dvě sady, nevadí, do konce školního roku jich bude ještě dost. Zaregistrujte se a bojujte! 

O SEMINÁŘI

Interaktivní biologický seminář (IBIS) je korespondenční kurz pro nadšené středoškoláky, které baví biologie a přírodní vědy obecně. Kurz navazuje na bohatou historii korespondenčních seminářů na Masarykově univerzitě a je organizován studenty a učiteli Přírodovědecké fakulty.

PROČ ŘEŠIT IBIS?

Jsi na střední škole a chystáš se maturovat z biologie? Chceš se hlásit na vysokou na přírodovědný obor nebo medicínu, farmacii či veterinu? Baví tě biologie a rád objevuješ nové věci? Chceš se dozvědět více o světě kolem sebe? Pak je IBIS určený právě Tobě!

JAK JE IBIS ORGANIZOVÁN?

Seminář vedou studenti a učitelé Přírodovědecké a Lékařské fakulty MU a probíhá téměř zcela přes online rozhraní na stránkách ibis.sci.muni.cz. V několika sadách během školního roku zde budou zveřejněny úkoly z nejrůznějších oblastí biologie se zřetelem na moderní trendy a nejnovější poznatky. IBIS je seminář pro jednotlivce, což nám umožní nejen spravedlivější hodnocení úkolů, ale i výběr účastníků na soustředění K-SCUK. A protože biolog je tvor zvídavý a jen virtuální prostředí mu nestačí, proběhne také několik víkendových setkání, kde se seznámíš s ostatními řešiteli a organizátory, vyzkoušíš si unikátní experimenty v moderních laboratořích a v terénu se podíváš na biologicky zajímavá a cenná místa.

CO MI IBIS PŘINESE?

Při řešení úkolů semináře a na víkendových soustředěních se naučíš mnohem více, než Ti mohou říci ve škole a poznáš spoustu zajímavých lidí. Samozřejmě také zažiješ mnoho zábavy.

 

JAK SE MOHU ZAPOJIT DO IBISU?

Na nic nečekej, zaregistruj se na těchto stránkách a nech IBISe, aby ti ukázal, jak je příroda a biologie úchvatná.

Další informace o semináři nalezneš zde.

Přílohy

 zadání 3. sady úkolů [5 MB]

Zařazeno v kategoriích:

Maturita
Biologie

Virtuální prohlídka