Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Tour de App

Vydáno:

 | 

Autorka: Ing. Andrea Buchtová

Titulní obrázek článku

je soutěž dvou nebo tříčlenných týmů. Soutěž se zaměřuje na vývoj aplikací. Ale neočekávejte pouze čisté programování a algoritmizaci. S Tour de App se chceme přiblížit praxi a ukázat, že vývoj není jen o psaní kódu. Na co se účastníci tedy mohou těšit?

Nominační kolo
Do 27. ledna mají studenti čas na odevzdání aplikace dle zadání, které obdrží od organizátorů soutěže. Na tomto úkolu se ti, kteří s vývojem aplikací nemají tolik zkušenost, mohou skrze vzdělávací materiály podrobně seznámit se základy programování. A těm pokročilejším nabízíme možnost prosincového předtermínu odevzdávání (16. prosince) a příležitost strávit Vánoce s vědomím postupu do kola Soutěžního.

Soutěžní kolo

… je jádro celé soutěže. Tady si studenti vyzkouší komunikaci s klientem, práci v týmu a také plnění těsných deadlinů. Soutěžní kolo začne 13. února a potrvá tři týdny. Na začátku obdrží soutěžící v e-mailu základní informace k vytvoření požadované aplikace. Na nich samotných potom bude zjistit konkrétní představu a požadavky fiktivního zákazníka, pro kterého má aplikace vzniknout. Uplatní se tak především týmy, jejichž složení kromě členů s programátorskými schopnostmi oplývá také členy s komunikačními a jinými „soft“ dovednostmi.

 

Grandfinále

V posledním březnovém týdnu se nejlepší z předchozího kola setkají na jednom místě a budou bojovat o hodnotné ceny. Tou nejcennější může být možnost další práce na vlastním projektu pod vedením jednoho z našich mentorů přímo z oboru.

Další

Od ledna do začátku Soutěžního kola plánujeme sérii webinářů, kde představíme studentům jednotlivé fáze tzv. životního cyklu aplikace. Od začátku projektu až po testování a nasazení. V rámci Soutěžního kola dostanou studenti zpětnou vazbu od expertů z praxe. Předběžně jsme domluveni například s Martinem Ladeckým, Martinem Wenishem či Martinem Mayem. Ti nejlepší pak dostanou jako jednu z cen možnost další spolupráce na projektu, na kterém se individuálně domluví. Další týmy získají možnost členství v komunitě junior.guru. A samozřejmě nebudou chybět ani věcné ceny.

Prvních 100 přihlášených týmů navíc získá poukaz na kurzy od IT Network v hodnotě 600 Kč.

 www.tourdeapp.cz 
www.facebook.com/tourdeapp
www.instagram.com/tourdeapp

Zařazeno v kategoriích:

Soutěže
Informatika a výpočetní technika

Virtuální prohlídka