Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Biotechnologie a potravinářství - odborná exkurze

Vydáno:

 | 

Autor: RNDr. Jan Taraba, PhD.

17 fotografií

Studenti 4.B a části 4.C se 15. 2. 2022 zúčastnili celodenní odborné exkurze se zaměřením na biotechnologie a potravinářský průmysl.

strana 1 / 2

Studenti navštívili tvaroh zpracující provoz A.W. Loštice, dále pak Hanácký pivovar, bioplynovou stanici (Holice) a provoz zpracování ovoce ve Vizovicích. Studenti se blíže seznámili s různými způsoby provedení a řízení fermentačního procesu, a to ať už pro výrobu potravin, tak i jeho energetického využití. Součástí exkurze byly diskutovány i praktické aspekty provedení procesu, jejich energetická náročnost a ekologické dopady. Studenti si tak v několika případech ověřili platnost svých teoretických znalostí z výuky a doplnili je o praktický pohled.

Zařazeno v kategoriích:

Chemie
Environmentální aktivity
Učitelé
Úspěchy
Žáci