Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

POZOR!! Uzávěrka přihlášek do soutěže Bohatství země už v pondělí 15. 9. 2014

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Kateřina Krumpholcová

Titulní obrázek článku
 – 

Soutěž Bohatství země je určena studentům středních škol, kteří se chtějí naučit a vyzkoušet si, jak zacházet se surovinami Země. Úkolem pětičlenných soutěžních týmů bude navrhnout nejvhodnější způsob těžby nerostných surovin, obchodování s nimi z pohledu technologie i ekonomické výhodnosti a současně se zohledněním sociálních a environmentálních aspektů těžby.

Dobývat a prodávat se bude zlato, uran a ropa – suroviny, které hrají významnou roli v ekonomice každého státu. V rámci soutěže využijí účastníci také finanční nástroj Bloomberg. Podívají se na ložiska zlata, uranu a ropy v Česku a s pomocí expertů Masarykovy univerzity budou za osm měsíců vědět vše důležité o dobývání a oceňování nerostných surovin s ohledem na životní prostředí a s těžbou spojené sociální a ekonomické dopady.

Tým, který nejlépe obhájí svůj projekt před odbornou komisí, získá 5 tabletů v celkové hodnotě 30 000 Kč. Organizátorem soutěže je Ústav geologických věd a Ústav matematiky a statistiky PřF MU, Katedra financí ESF MU a Katedra veřejné ekonomie ESF MU. Účast v soutěži, jejímž dějištěm bude Brno, je zdarma.

Více informací a přihlášku najdete ZDE.

Zařazeno v kategoriích:

Biologie

Virtuální prohlídka