Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Školní psychologové

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Petr Vaněk

Psycholog bývá často vnímán jako lepší či horší znalec lidské psychiky. Očekává se, že si vás krátce vyslechne, různě otestuje a řekne vám, co jste zač. Na závěr přidá několik rad, jak naložit se svým životem. Tuto roli rádoby experta se pokoušíme nenaplnit, jak nejlépe umíme.
Pokud v dialogu s námi již uslyšíte nějakou konkrétní radu, je vždy myšlena jako nabídka a jedna z možných inspirací.
EXPERT NA SVŮJ ŽIVOT JSI TY. MY SE TI SNAŽÍME POMOCI PŘI HLEDÁNÍ TVOJI OSOBNÍ JEDINEČNÉ CESTY.


Náplň naší práce:
studentům, jejich rodičům a pedagogům jsme k dispozici k individuálním setkáním. Při těchto setkáních řešíme například zvládání učebních nároků školy, volbu dalších vzdělávacích možností a profesní orientace, dále pak osobní, rodinné a vztahové situace a problémy.
Nabízíme také krizovou intervenci a psychologické vedení v období krize. Důležitou oblastí, na kterou se zaměřujeme, je podpora studentů při jejich individuálním seberozvoji a osobnostním růstu. Individuálně pracujeme také se studenty se speciálními vzdělávacími potřebami.

Školní psycholožka Veronika Kirchnerová zpracovává individuální vzdělávací plány. Studentům třetích ročníků a septim nabízí možnost testování se zaměřením na profesní orientaci a volbu povolání.

Školní psycholog Petr Vaněk organizuje a vede adaptační kurzy pro 1.ročníky. Dále pořádá v rámci projektu osobnostní a sociální výchovy výjezdové semináře pro studenty druhých a třetích ročníků, sext a septim. Tyto výjezdové semináře jsou zaměřeny na řešení konfliktů a dosahování cílu.
 

Zařazeno v kategoriích:

Poradenské služby
Psychologové

Virtuální prohlídka