Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Tempus veritatem revelat

Vydáno:

 | 

Autorka: Jana Kozlíčková

6 fotografií

Tempus veritatem revelat
- tábor Opatov 2013
Již poněkolikáté jsme se jako každým rokem všichni sešli ráno na nádraží, abychom zahájili další ročník tábora v Opatově – tentokrát na téma „Cestování časem“.
Už před příchodem na faru nám docentka Matičková obeznámila s celou situací, totiž že její milovaný Šroubek se ztratil neznámo kde při cestování časem. Naším úkolem bylo Šroubka najít a přivést ho zpět k jeho drahé Matičce.
Ze všeho nejdříve jsme museli přijít na to, jak stroj času funguje. A protože je pohyb v časoprostoru velice složitý a nebezpečný, cestovali jsme jako profesionální týmy z různých oborů – JUDr., MVDr., PhDr., MUDr. a RNDr.
Šroubka jsme našli až v daleké budoucnosti, kde byl unesen a zajat skupinou šílených vědců, kteří ho uvedli do stavu podobného kómatu. Záhy jsme zjistili, že k jeho oživení je potřeba uvařit elixír z nesnadno získatelných ingrediencí (=artefaktů) z různých období.
A tak jsme měli možnost zúčastnit se například jubilejních 10. olympijských her, jejichž vítěz dostal artefakt v podobě vavřínového věnce; zachraňovali jsme pasažéry z Titanicu, kde nám potom kapitán předal lodní deník; pomáhali jsme znovu nalézt ztracenou hlaholici nebo lovili mamuty v pravěku.
Jednou, uprostřed noci, nás stroj času nečekaně přenesl do doby začínající 2. světové války na území Polska. Abychom se uchránili před nálety Němců, byli jsme nuceni na celý den opustit faru (=továrnu) a ukrýt se v odlehlém lese. V nesnadných polních podmínkách jsme si uvařili dokonce i oběd.
Válku jsme všichni úspěšně přežili a další den jsme se přesunuli do pohodovějšího období Hippies, kde jsme se zúčastnili 1. koncertu Rolling Stones.
Nutno ještě poznamenat, že jsme měli tu čest zúčastnit se královského plesu v Paříži, na kterém byla uprostřed veselí unesena francouzská královna. My jsme ji spolu se třemi mušketýry sledovali do úkrytu padouchů a úspěšně ji osvobodili.
Během hledání artefaktů jsme ale zjistili, že Matička podvádí svého manžela se svým sluhou. Až jsme všechny artefakty získali, tak se nám za pomoci živlů a lidí z budoucnosti podařilo připravit elixír k oživení Šroubka. Ten díkybohu účinkoval a tak se nám Šroubka podařilo dostat domů k Matičce. Předtím jsme ho ale varovali, že Matička může mít nekalé úmysly. On nám však nevěřil a pokojně se s námi rozloučil. Následně na to ale doplatil, když ho Matička při večeři otrávila poté, co z něj vytáhla veškeré informace o esenci nesmrtelnosti. Pak se vydala společně se sluhou hledat onu esenci, ale my je sledovali. Po nalezení esence však zjistili, že jí není dostatek pro oba. Celá situace skončila hádkou, kde rozhádaní milenci lahvičku s elixírem upustili a nenávratně ztratili. Nakonec si ale díky Šroubkovi, jenž se jim po smrti zjevil jako duch, uvědomili, že mohou žít šťastně i bez nesmrtelnosti.
Celý tábor se nám všem velice líbil, a když jsme den na to odjížděli, bylo nám líto, že už skončil a začali se už těšit na další.
Adéla Rozehnalová, Michal Fryčar, Barbora Babáková a Tereza Dvořáková
 

Zařazeno v kategoriích:

Spolek přátel Bigy
Opatov

Virtuální prohlídka