Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Brněnské Delfy – badatelská činnost studentů středních škol

Vydáno:

 | 

Autor: RNDr. Jan Taraba, PhD.

2 fotografie

Biskupské gymnázium podalo projekt do grantového řízení ESF (Evropský sociální fond) Operačního programu Vzdělání a konkurenceschopnost. Cílem projektu „Brněnské Delfy – badatelská činnost studentů středních škol“ je podpořit praktickou stránku výuky přírodovědných předmětů. Na přípravě projektu se podíleli vyučující chemie, biologie, fyziky, matematiky, geologie a informatiky, kteří společným úsilím vytvořili projekt o celkové hodnotě bezmála 7 mil. Kč pro následující tři školní roky (tj. od školního roku 2011/2012).
Projekt byl v první fázi posuzování vybrán a začleněn do IPRM (Integrovaný plán rozvoje města), což zvýšilo jeho šance na úspěch v následujících dvou kolech posuzování nezávislými odborníky na vědu a výzkum. Projekt se zaměřuje zejména na složení hmoty a její vztah k makroskopickým vlastnostem, interakce živé přírody s neživou hmotou, vliv látek na životní prostředí a jejich mobilita v něm, vztah hmoty a energie, počítačové modelování tvaru molekul a mnohá další aktuální témata.
Nyní zbývá popřát projektu už jen hodně štěstí v procesu schvalování a čekat na výsledek, který by měl být znám začátkem léta tohoto roku….

Za přípravný tým

Jan Taraba

Zařazeno v kategoriích:

Chemie

Virtuální prohlídka