Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Nejen Ekologická olympiáda

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Kateřina Krumpholcová

Titulní obrázek článku
 – 

V příštím školním roce bude konečně i u nás v Jihomoravském kraji probíhat krajské kolo celostátní soutěže – Ekologické olympiády. Koordinátorem jihomoravského krajského kola bude Rezekvítek.

Základní propozice:
- soutěže se účastní tříčlenná družstva středoškoláků, která reprezentují vysílající subjekt (školské zařízení, články občanského sdružení,…), předpokládá se však hlubší zájem talentované mládeže o přírodu, ekologii a životní prostředí
- vítězové krajských kol postupují do Národního kola, které se koná zpravidla v květnu/červnu
- na všech úrovních se EO skládá z části teoretické a praktické
- podrobné informace k právě probíhajícímu i minulým ročníkům soutěže naleznete na www.smop.cz (na levé liště Naše aktivity, Ekolympiáda)

Jihomoravské krajské kolo:
- bude koordinovat Rezekvítek ve spolupráci s Lipkou
- zřejmě proběhne v termínu 14.–16. listopadu 2012 v Krásensku
- tématem krajského kola bude “Krajina – soužití přírody a člověka”
- oficiální přihlašování na EO bude probíhat v srpnu/září

Spoluvyhlašovatelem této celostátní soutěže typu B je MŠMT ČR. Akce je uvedena v "Přehledu soutěží a přehlídek (gesce odboru pro mládež)”. Z pověření MŠMT je celostátním pořadatelem a koordinátorem soutěže Sdružení Mladých ochránců přírody (dále SMOP).

Přípravu na krajské kolo EO nabízí Lipka ve formě tzv. Ekolíků, a ty startují již TEĎ! Podrobnější informace na stránkách Lipky: http://www.lipka.cz/ekoliky?idm=155 Do Ekolíků se mohou zapojit jednotlivci i celá družstva. 
Takže s chutí do Ekolíků, ať už jednotlivě, nebo v družstvech. Zkuste si vyřešit úkoly, které vám pomohou v přípravě na krajské kolo Ekologické olympiády! Pokud budete potřebovat něco konzultovat, s něčím poradit, obraťte se na své vyučující biologie! Když budeme moci, rádi pomůžeme :-)
Prosím zájemce o účast v Ekologické olympiádě, aby nahlásili svá družstva do konce školního roku u p. Krumpholcové v kabinetě č.274.

Zařazeno v kategoriích:

Soutěže
Biologie

Virtuální prohlídka